Društvo Srbija

NBA košarkaši i košarkašice ulepšali dan deci na Onkološkom institutu i u “Tiršovoj”

NBA košarkaši i treneri, učesnici kampa „Košarka bez granica”, u sklopu akcije fondacije „NBA Cares”, posetili su decu na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, kako bi im uručili poklone i ulili optimizam da izdrže i pobede u teškim danima. Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Ana Dabović, Sonja Petrović, Nikola Vučević, Vladimir Radmanović, Žarko Čabarkapa, Greg Popović, Geri Heris, Frenk Kaminski i drugi proveli su par sati družeći se sa decom.

„Posete poput ove su važne da bismo podigli svest javnosti o teškoćama sa kojima se ova deca suočavaju, ali i da ih usrećimo i podelimo radost. Tužno je kada ih vidite kako se nose sa svojim problemima i kako vode bitke daleko teže i važnije od svih sportskih koje mi imamo na terenu. Ali to su junaci, sve do jednog, i drago mi je što smo družili i upoznali. Trudićemo se da im pomažemo kada smo god u prilici”, rekao je Bogdanović.

Bogdanov saigrač iz Sakramento Kings-a i reprezentacije Srbije, Nemanja Bjelica, ponovio je da su deca najvažnija.

„Njihov osmeh i sreća su najbitniji, kao i da budu radosni jednog dana. I ja imam decu, i bilo mi je teško kada sam video sa čim se sve ova deca suočavaju. Nadam se da smo im barem malo ulepšali dan”.

Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj je najstarija dečija bolnica u Srbiji, sa preko 300 kreveta i sa ambulantama koje se bave dijagnostikom najtežih bolesti. Svake godine ova institucija uvodi nove tehnologije i novu opremu – za što kvalitetnije i efikasnije lečenje.

„Za sve nas je ogromno zadovoljstvo da možemo da vidimo legende NBA lige, kao i aktivne igrače, od kojih su mnogi sa ovih prostora. Za decu je ovo veliki poklon, jer im pomaže da lakše prebrode bolničke dane, te im izmami osmeh na lice, što nam je najvažnije. Akcija je dobar primer kako velike organizacije, poput NBA, misle o bolesnoj deci”, rekao je dr Goran Vukomanović.

Služba za pedijatrijsku onkologiju nalazi se u sklopu Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, gde se leče deca obolela od malignih tumora koštanog sistema, centralnog nervnog sistema, kao i ostalih mekotkivnih sarkoma i drugih retkih tumora.

„Danas je bio veliki dan za decu i mnogo im znači što su ih posetili velikani košarke iz NBA lige. Veliko je zadovoljstvo i čast imati takve goste, i privilegija svih nas je da upoznamo ove momke i devojke, koji su izdvojili svoje vreme da posete našu decu, obraduju ih svojim prisustvom i donetim poklonima. Mislim da će im to ostati dugo u sećanju”, poručila je dr Lejla Paripović.

Kamp „Košarka bez granica”, u organizaciji NBA lige, FIBA i Košarkaškog saveza Srbije, završava se sutra, finalnim događajem za mlade igrače i igračice do 17 godine iz cele Evrope, u dvorani „Radivoj Korać” u Beogradu.

(Fotografije: ©NBAE/Getty images)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje