Društvo Srbija

Nastavlja da raste broj turista u #Beograd-u

Prema poslednjim podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, porast broja turista u našem gradu se tokom letnjih meseci nastavlja.

U julu mesecu, Beograd je posetilo 63.214 stranih turista što je za 12% više nego u istom mesecu prošle godine. Broj noćenja stranih turista u julu je veći za 22%.

Od početka godine ukupno 348.851 domaćih i stranih gostiju je boravilo u našoj prestonici, što je za 12% više nego u do sada rekordnoj 2014. godini. Ukupan broj noćenja u periodu od januara do kraja meseca jula u svim vrstama registrovanog smeštaja u Beogradu je za 16% većiu odnosu na isti period 2014.

Najznačajniji rast u broju gostiju u julu beleže gosti iz Turske – 82%. Takodje se nastavlja trend rasta u broju gostiju iz zemalja zapadne Evrope: Francuska – 21%, Švedska – 21%, Nemačka – 13%, Rumunija – 13%, Poljska – 7% itd.

Kao i do sada, od početka godine, među najbrojnijim gostima su posetioci iz zemalja okruženja.

Kada se govori o dalekim destinacijama, veću posećenost beleže gosti iz SAD, Australije, Kine i drugih azijskih zemalja, koji posećuju Beograd u okviru tzv “kružnih”, Balkanskih tura.

Kontinuirano povećanje broja gostiju kao i broja ostvarenih noćenja u našem gradu je rezultatintenzivnih aktivnosti promocije Beograda na inostranim tržištima. Veliki broj članaka i reportaža u renomiranim stranim medijima, sajamski nastupi kao i promotivna predstavljanja u zemljama u inostranstvu imale su veliki uticaj na sve veću popularnost Beograda kao evropske turističke destinacije.

Takođe, veliki broj održanih manifestacija i događaja namenjenih Beograđanima i gostima u našem gradu, koje su organizovane od novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do upravo završenog Beogradskog karnevala brodova, doprinelo je velikoj posećenosti Beograda pogotovo za vreme njihovog održavanja.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.