Najbolji letnji obroci: lagana i za nijansu slanija jela

0

Ukoliko ste se tokom prethodnih meseci privikli na zdraviji režim ishrane, evo nekoliko saveta kako da nastavite da ga praktikujete tokom najtoplijeg dela godine. Leti bi trebalo jesti što laganija i za nijansu slanija jela, s obzirom na to da u ovom periodu gubimo više tečnosti nego tokom drugih godišnjih doba. Pored toga, organizmu je tada potrebna hrana koju će lakše variti, pa vam zato preporučujemo onu sa dosta  minerala i skroba.

1. Malo-malo, u medijima i na društvenim mrežama osvane vest da doručak ipak nije „najvažniji obrok“. Međutim, činjenica je da će on uticati na ishranu tokom čitavog dana, jer će odrediti koliko će obilni biti ručak i večera. Savet je da tokom leta ujutru izbegavate teške namirnice, poput kajmaka, jaja i slanine i da ih zamenite svežim povrćem i laganim, hladnim sendvičima.

2. Kada je reč o ručku, nakon ovog obroka se uglavnom vraćamo sedenju, što znači da nismo aktivni i ne trošimo kalorije. Kako biste imali bolju kontrolu nad količinom, kalorijama i sastojcima, preporučujemo da sami skuvate ručak i ponesete ga na posao. Samsung Dual Flex rerna može vam pomoći da u ovome budete maksimalno efikasni, s obzirom na to da omogućava pripremu više jela istovremeno, zahvaljujući dvostrukim vratima i odvojenim zonama sa različitim programima i temperaturama. Osim toga, rerna će se posle upotrebe sama očistiti, koristeći sistem pirolitičkog čišćenja koji zagreva udubljenja i sagoreva svu preostalu masnoću i ostatke od kuvanja.

3. Dobroj i ukusnoj letnjoj večeri na ruku idu duži dani, budući da uglavnom idemo na spavanje kasnije, a samim tim imamo na raspolaganju više vremena za trošenje suvišnih kalorija. Dakle, možemo se s vremena na vreme počastiti nešto obilnijom večerom, imajući u vidu da je lagana hrana i tada najbolji izbor. Obrok salata, pasta ili jelo poput čamaca od tikvica ili plavog patlidžana sa tunjevinom i paradajzom biće pravo uživanje.

4. Za desert, umesto torte i kolača, uzmite voće. Ono će vas savršeno osvežiti, a biće spremno za svega nekoliko trenutaka. Potrebno je samo da ga očistite i dobro operete!

5. Izbacivanje gaziranih pića je takođe poželjno i savetuje se zamena običnom vodom. Ako ipak želite da se počastite ukusnim napitkom, možete se odlučiti za limunadu ili ledeni čaj, koji imaju malo kofeina i šećera. Pored toga, tečnost možete uneti u organizam i tako što ćete pojesti parče svežeg krastavca ili pomorandže.

Leto toliko volimo zbog trenutaka koje provodimo na otvorenom. Kako biste maksimalno uživali u toplom i lepom vremenu, pokušajte da jedete napolju što više možete – u dvorištu, na klupi ili na terasi. Verujte, uživaćete!

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend