Društvo Srbija

Nagrada Arčelikovim centrima za istraživanje i razvoj

Na ceremoniji dodele nagrada na Samitu Centara za istraživanje i razvoj privatnog sektora, održanog u Ankari, Arčelik grupa, proizvođač brenda Beko, osvojila je nagrade za „Najuspešniji centar za istraživanje i razvoj u Turskoj“ i „Najuspešniji centar za istraživanje i razvoj u industriji trajnih dobara“. U ime kompanije Arčelik nagrade je primio Ouzan Ozturk, pomoćnik generalnog direktora za proizvodnju i tehnologije, a nagrade su uručili Nihat Zejbekči, Ministar ekonomije i Faruk Ozlu, Ministar industrije i tehnologije.

Pobednik je odabran na osnovu rezultata Indeksa učinkovitosti centara za istraživanje i razvoj za 2015. godinu, koji je uveden sa ciljem objavljivanja novih tehnologija i rezultata koji proizilaze iz projekata centara za istraživanje i razvoj.

Kao jedan od najistaknutijih proizvođača bele tehnike na svetu, zahvaljujući svom 25-ogodišnjem iskustvu i inovativnim proizvodima koje proizvodi svojom tehnologijom, Arčelik je predstavio svoje najinovativnije proizvode i tehnologije, a posebno Homewhiz tehnologiju, OLED TV, i rernu koja se sama hladi.

Kao jedna od kompanija koja najviše ulaže u područje istraživanja i razvoja u Turskoj, Arčelik je prvi u turskoj Patent ligi, i predstavlja kompaniju sa najvećim brojem međunarodnih patentnih prijava u Turskoj. Na listi Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) nalazi se na 78. mestu, što je najbolji rezultat i za kompaniju i za Tursku do sada. Danas, Arčelik razvija proizvode koji će olakšati svakodnevicu potrošača u različitim geografskim područjima, sa više od 1.000 zaposlenih u 11 centara za istraživanje i razvoj u 4 zemlje.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.