Društvo Srbija

Na UNICEF-ovom humanitarnom turniru prikupljeno više od 800,000 dinara za GAK „Narodni front”

Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turnir u basketu, koji je održan proteklog vikenda, prikupljeno je preko 800,000 dinara za podršku za odeljenje intenzivne nege neonatologije i porodilište GAK “Narodni Front”.  

Direktorka UNICEF-a u Srbiji  Ređina De Dominićis  i nacionalni ambasador UNICEF-a, proslavljeni selektor košarkaške reprezentacije Srbije,   Aleksandar Saša Đorđević otvorili su turnir i poželeli uspeh takmičarima.

“Biti ambasador UNICEF-a za mene je jedna od najdražih uloga u životu. Velika vrednost rada UNICEF-a je to što kroz sport promovišu osnovne ljudske vrednosti i pomažu najmlađima da se razviju i da odrastaju u zadovoljne i ostvarene odrasle osobe. Fer plej turnir nas sve podseća na važnost solidarnosti, tolerancije, timskog duha i dobre saradnje. Drago mi je da sam danas ovde”, izjavio je Aleksandar Đorđević.

Obraćajući se učesnicima turnira, direktorka UNICEF-a u Srbiji  Ređina De Dominićis je rekla: „Poznato je da je košarka vodeći nacionalni sport u Srbiji i da svi, bez obzira na godine, uživaju u basketu. Danas zajedno promovišemo snagu sporta, čari košarke i velike snove za svaku devojčicu i svakog dečaka. Timovi koji učestvuju dokazuju da je sport moćno sredstvo koje povezuje decu i odrasle. Hvala vam što omogućavate UNICEF-u da unapredi  rad jedinica za neonatologiju kako bi se prevremeno rođenim i bolesnim bebama obezbedili optimalni uslovi da prežive i napreduju“.

Na Fer plej turniru u basketu, koji je održan u Dynamic sport & Health klubu na Dorćolu, učestvovalo je 16 ekipa koje su bile sastavljene od predstavnika kompanija Atlantic Grupa, Algotech, Delta Holding, Eurobanka, Imlek, L Oreal, Mainframe, NIS, NLB banka, OSA, Saga, Telenor i UNICEF. Turnir je podržala kompanija Voda Voda.

Pobednik turnira je tim kompanije  NIS, drugo mesto je osvojio Nordeus,  treće Telenor, dok je u ženskoj konkurenciji tim NLB banke bio bolji od tima UNICEF-a.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!