Moda&LifeStyle Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

YSL vas poziva da otkrijete MON PARIS!

O LJUBAVI

Pariz. Panorama s krovova kuća. Pogled nadole…gubiš ravnotežu, osećaš vrtoglavicu. Padaš sve brže i brže u opasnom vrtlogu. Iz slobodnog pada spašava te nečija ruka. Ljubavnik ili ljubavnica. Taj dodir je poput strele koja probada srce. Menja te iz temelja i prenosi u intenzivno, nadzemaljski lepo emotivno stanje prožeto toplinom, lakoćom i sigurnošću. Život juri pored tebe, ali vreme kao da stoji. Kakav užitak, barem na trenutak. Trenutak, kom ćeš se uvek spremno prepustiti.

Nadahnut Parizom, gradom zaljubljenih, YSL Beauté predstavlja senzacionalni doživljaj savremenog života kroz intenzivnu ljubavnu priču koja ne zna za strah i euforično se prepušta trenutku.

Znatiželjni i intuitivni po prirodi, moderni ljubavnici nisu sputani lancima nekadašnjih očekivanja i pravila. Slobodno izražavaju svoju seksualnost i emocije, ne zamarajući se propisanim obrascima ponašanja.

Ona je avangardna i neverovatno senzualna, a njena ljubavna priča je neuhvatljiva – prestaje, a zatim opet iznova počinje u trenucima kada se sanjarenje susreće sa slobodom. Ceni nezavisnost, poigrava se strašću, odvažno se prepušta ljubavi.

Pariz je njen duhovni dom. Koji je još grad tako otvoren kada je u pitanju ljubav, tako prožet antikonformizmom, tako netolerantan na mržnju? Sloboda je uklesana u same temelje Pariza, a bez slobode nema ni ljubavi.

Neka te žudnja danas odvede u novom pravcu. Odupri se rutini. Iskusi vrtoglavo uzbuđenje osećajući kako ljubav preplavljuje sva tvoja čula i vodi te na putovanje prema nepoznatim strastima duše. Mon Paris.

 

KARTA GRADA ZA LJUBAVNIKE 

Zanosan. Prodoran. Neponovljiv. Intenzivan. Strastven. Senzualan. Pariz.

Monsieur Saint Laurent doživljava Pariz kao izraz iskrenosti, strasti i čiste emocije, kao grad koji se protivi društvenim normama i slavi slobodu. Pariz je za njega večni simbol ljubavi i nepresušan izvor inspiracije ne samo u radu, već i u životu – sve Saint Laurent kreacije prožete su snažnim pulsom ovog grada. U Parizu je sve moguće.

„ [..] Za ovaj parfem sam odabrao tvoje ime jednostavno zato što nema lepšeg. Zato što te volim. Moj Pariz.”

Yves Saint Laurent

 

BLISTAV, RAZORUŽAVAJUĆ, PUTEN

NOVA INTERPRETACIJA CHYPREA

Vrtoglava ljubav ostavlja vrtoglavi trag. Mon Paris je subverzivna reinterpretacija tradicionalnog  chypre-a; miris koji osobu koja ga nosi obavija svežim talasom strastvenog blještavila.

Klasični chypre tonovi koje tradicionalno odlikuje predivna, ali stroga struktura predstavljaju utelovljenje retro pariskog šika. Mon Paris iz temelja menja originalni koncept: stvara novu prozračnu harmoniju uvodeći odvažan i nadasve opojan beli chypre koji odgovara modernom viđenju ljubavi.

U želji da kreiraju drugačije iskustvo, kreatori parfema su okrenuli leđa uobičajenim strukturama chypre-a i poigrali se novim materijalima i čulima. Mon Paris krasi upečatljiva senzualnost i prozračni cvetni akordi koji čine moderan, cvetno-voćni chypre: uzbudljiv, zavodljiv i jednostavno očaravajući.

Čaroban i neodoljiv, novi beli chypre će Vas očarati već u prvom trenutku zahvaljujući svojoj izuzetnoj čistoći – poput kristala u kom se pačuli povezuje s blistavo belim notama prožetim senzualnim mošusom.

Tamo gde je tama, mora postojati i svetlo; tamo gde biste očekivali slatkoću, iznenadi Vas seksualna privlačnost. Baš kao što se zaljubljenima celi svet okrene naopako, i sa mirisom Mon Paris sve je drugačije.

VRTOGLAVI AKORDI

Dva nova akorda čine upečatljiv beli chypre.

Cvet dature je od davnih vremena predmet obožavanja i strahopoštovanja  zbog svojih očaravajućih karakteristika, koje dolaskom noći poprimaju izraženiju seksualnu notu. U postupku izrade parfema korišćena je tzv. headspace tehnologija kako bi istakla njegova skrivena hipnotišuća svojstva.

Donje note krasi jasna belina koja ostavlja dugotrajan i intrigantan mirisni trag zahvaljujući čak dvema različitim vrstama pačulija koje se izvrsno dopunjuju. Esencija pačulija je omiljena zbog prepoznatljivih drvenasto-ćilibarastih podtonova uz poznato srce pačulija, prožeto pikantnom toplinom. Ove dve vrste se sjedinjuju u moćan akord koji ostavlja dugotrajan trag žudnje, a u kombinaciji sa izuzetnim notama mošusa pretvaraju se u jedinstvenu strukturu koja odiše prozračnom i čistom belinom. Klasični kod je prošlost: upoznajte novi, vrtoglavi akord.

„OBRNUTA” STRUKTURA

Kako započinje novo poglavlje priče o chypre-u? Otvara ga glavni akord energičnog bergamota, prožet svežim akordima maline i jagode. Note kruške daju mu prozračnu sočnu notu – neočekivani korak prema euforiji.

Šta se nalazi u srcu? Umesto da se, kao što je to uobičajeno za chypre, oseti postojano i čvrsto jezgro, srce parfema Mon Paris je transparentno, prozračno i čisto, struji kroz čitav miris poput zraka svetlosti. Kombinacija prozračnog akorda božura i raskošnog apsoluta Sambac jasmina stvara pravu eksploziju raskošne i blistave ženstvenosti koja daturu obavija čarobnom svetlošću, smirenu zemljanom toplinom pačulija.

Poslednji akord. Još jedan pomak od tradicije. Kod mirisa iz ovog skupa, mošus se obično javlja samo u baznim notama, ali ovde vibrantna eksplozija mošusa vibrira i provlači se kroz sve note, od gornjih do donjih i nazad.

Ključnu ulogu imaju tri senzualna bela mošusa koji se u složenoj igri stapaju s belim cvećem, obavijajući opojni chypre prozračnom, belom svetlošću. Cvetno srce parfema protkano je kristalno bistrim daškom svežine, dok blistavo jasan pačuli donosi neobičan osećaj čistoće.

Celokupnu kompoziciju zaokružuje senzualan i topao mineralni ambroks koji donosi neosporan osećaj luksuza. Baš poput smirujućeg zagrljaja ljubavnika, uravnotežava blistavu narav mirisa Mon Paris i obavija ga raskošnom elegancijom i jedinstvenim stilom, daleko od mračne i turobne note mahovine.

Ukupni utisak? Izrazito savremena, vrtoglavo raskošna vibrantnost. Čistoća mirisa koja ruši sve granice. Jasna i blistava belina.

Rođen je novi chypre.

PRVI KORAK U ZAVOĐENJU

Slatka subverzija. Senzualna postojanost.

Parfemska bočica Mon Paris, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mesto među legendarnim dizajnima bočica mirisa YSL. Iza staklenih ploča krije se dragocen ružičasti eliksir, ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris – rokerskog stava i jedinstvenog, prefinjenog stila.

Dizajnerka parfemskih bočica Catherine Krunas nadahnuće je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se veže na vratu košulje, tzv. lavallière, koju je reinterpretirala kao metaforu moderne ljubavne priče na vrhuncu strasti. Isprva sputana, u snažnom zavodničkom zanosu odvezuje čvor, simbolički oslobađajući ljubavnu napetost.

Izuzetno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene trake, s dva rokerska kožna čvora i prefinjenim zlatnim logom YSL Cassandre.

Oblik bočice je pravougaoni i podseća na le smoking, gornji deo klasičnog odela. Masivno staklo odražava odvažnost i dragocenu tečnost koja se krije unutra. Rubovi i uglovi lagano su zaobljeni, davajući joj notu ženstvenosti – poput mekih ženskih ramena u opuštenom zagrljaju ljubavnika.

Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest vertikalnih koji se uzdižu  i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekat i reflektujući svetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.