Moda&LifeStyle Hrvatska

Romantika i poetičnost u prvoj bridal kampanji modne kuće Nebo

Iako već sezonama stvara bajkovite vjenčanice, modna kuća s 25-godišnjom tradicijom prvi put predstavlja svoju kampanju vjenčanica.

Dobro poznata estetika modne kuće NEBO, pročišćeni minimalizam za besprijekornu sofisticiranost, preslikana je i u najnovijoj kolekciji vjenčanica. Kampanja „Doba romantizma“ sa sobom nosi snene, nostalgične prizore, a ključna riječ nove kolekcije jest Povratak – povratak u doba romantizma, u vrijeme nježnosti jer romantizam je uistinu, drugo ime za čežnju i slutnju.

Raskošne svilene haljine, dražesne gospođice, brižne i drske kao da prizivaju slike tajanstvenih dana prohujalih s vihorom, romanse nikad ispričane, nehajne draži kojima odgovaraju nehajne želje… Slike su to koje se izmjenjuju u ‘slow motionu’ dok promatramo metre i metre prozračnih tkanina što se obavijaju u neodoljivu siluetu, pa se slijevaju u naborima i volanima milujući tijelo svojom podatnošću…

Spoj elemenata prošlih vremena uz suvremen modni izričaj doveo je do kolekcije  koja je istovremeno moderna i uronjena u prošlost, odiše filozofijom romantizma čeznutljive i nadrealne ljepote, a prednost se daje fantaziji i izražavanju emocija. Samozatajna ženstvenost uz dašak drame, stil je koji podsjeća na minula vremena u kojima bi se lako mogli zamisliti kao heroine iz povijesnih romana – odvažne, koketne i strastvene.

Kolekcija izrađena od delikatne svile, birane čipke i efektnog tila odiše dojmom elegancije, djevojačke suzdržanosti i nježnosti, detalji su minimalni, struk je naglašen, a silueta ženstvena i senzualna. Uz razne nijanse bijele, iskorak je u puderasto rozoj ili rumenilo boji u kojoj nabori na haljini izgledaju još i nježnije, a cjelokupni dojam upravo je jednostavan i melankolično dražestan.

Oslobođena suvišnih detalja ova će kolekcija osvojiti one koje jedan od najljepših dana u životu žele provesti nesputane i sretne, no sigurne da su baš one romantične junakinje svog dana. Kada su u pitanju custom made vjenčanice atelier modne kuće NEBO na adresi Rudolfa Kolaka 12 svakako postaje nezaobilaznom destinacijom.

Fotografija: Silvija Dogan
Make up: Petra Sever
Kosa: Mijo Majhen
Modeli: Katya (Colors model management), Sara Dj. i Ana C. (Talia model)
Nakit: Irena Vučinić Jewelry

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.