Moda&LifeStyle

Počinje 12. „Bečka nedelja dizajna”

Grad Beč svakog septembra na nedelju dana postaje centar dizajna. Brojni muzeji, firme i dizajneri iz celog sveta će 28. septembra 2018, dvanaesti put zaredom, održati „Bečku nedelju dizajna”.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Honey&Bunny)

Domaćin ovogodišnje manifestacije biće Poljska, kao jedan od najvećih proizvođača nameštaja u svetu. Posetioci će biti u prilici da na nekoliko lokacija u Beču vide više od 100 izložbi, instalacija i radionica. Uz izvanredan program na različite teme, šest dizajnera iz Austrije i ostalih zemalja predstaviće projekte na kojima su sarađivali sa bečkim firmama i tradicionalnim preduzećima, kao što je prodavnica za ručno pravljenje bombona ili staklarska radionica.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Maik Perfahl)

„Bečka nedelja dizajna”, koja će trajatai do 7. oktobra 2018, podstiče lokalnu proizvodnju i naglašava u kojoj meri je dizajn važan deo ne samo materijalne kulture, stila života i mode, već i kako utiče na estetsko osećanje i razmišljanje.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Katharina Gosow)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.