Moda&LifeStyle Srbija

Ne možeš promeniti ono što je bilo, ali možeš uticati na ono što dolazi

Stigle su nove, REciklirane CL Legacy i Legacy 83 siluete

Vodeći globalni fitness brend Reebok lansirao je nastavak kampanje „Write your legacy“ i u sklopu nje predstavio nove siluete Classic Leather Legacy i Legacy 83. Ove patike, sada napravljene od 30 odsto recikliranog materijala, kreirane su sa idejom o održivoj budućnosti.

Ovom kampanjom brend nastoji da podstakne odgovornost u zajednici i pruži svoj doprinos podizanju svesti o važnosti održivosti i očuvanja okoline. Classic Leather Legacy inspirisan je legendarnim modelima Aztec i Classic Leather, a ove sezone je nadograđen REcikliranim materijalima. I Legacy 83, kao savremeni model fokusiran na žene, naglašava važnost održivosti, koja se ogleda kroz reciklirani materijal na gornjištu patike. Ukratko, oba modela su inspirisana prošlošću, a stvorena za budućnost.

Slaveći zajednicu, pozitivne promene i različitosti, Reebok partneri na ovoj kampanji, tzv. ‘Classic Collaborators’ su društveno angažovani pokreti iz celog sveta. The Kickback iz Sjedinjenih Američkih Država, RAHH iz Velike Britanije i Youngmin Kang iz Južne Koreje koriste svoj talenat i kreacije kako bi postavili temelje za izgradnju bolje budućnosti u svojim zajednicama. Zato su baš oni ti koji su zaslužni za novi izgled popularnih silueta. Iako se radi o pokretima koji delaju različito, njihova filozofija je ista – ne možeš promeniti ono što je bilo, ali možeš uticati na ono što dolazi. 

The Kickback osnažuje mlade u severnoameričkim zajednicama, pretvarajući sport, umetnost i duh zajednice u projekte koji poboljšavaju mentalno i fizičko zdravlje dece. Nadaju se da će njihovo nasleđe srušiti niz barijera sa kojima se susreću deca iz zajednica u određenom nepovoljnom položaju, kao i da će time uspeti da deci pokažu svet za koji nisu znali ni da postoji. RAAH je osnovan kao lokalni pokret s globalnom vizijom: postići da se čuje glas mladih, ali i priče izbeglica i žrtava trgovine ljudima. Kroz različite projekte oni se bave temama poput ljudskih prava, verujući da samo zajedno možemo srušiti barijere koje nas razdvajaju i tako proširiti vidike. Youngmin Kang, pak, ističe da je smeće jedne osobe nasleđe druge osobe i želi razbiti postojeću stigmu oko otpada i recikliranja u Južnoj Koreji koristeći otpadne materijale za stvaranje lepih, jedinstvenih umetničkih dela.

Svima njima su bolji svet i pozitivne promene za buduće naraštaje najvažniji cilj. Upravo je to poruka koju Reebok želi da pošalje u svojoj kampanji „Write your legacy“: ostavite trag, preduzmite nešto za bolju budućnost i za nasleđe koje će ostati budućim generacijama. 

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.