Moda&LifeStyle Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

LEVI’S u Viktorija&Albert muzeju

Američki modni klasik Levi’s® je najavio partnerstvo sa prestižnim muzejom „Victoria i Albert“ u okviru predstojece izlozbe „You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70.“ Izložba istražuje i kulturu pobune kroz muziku i njen uticaj na modu, umetnost i politiku tokom tih godina. Izlozba se otvara za javnost 10. septembra 2016. godine.

189

Levi’s® je uvek bio povezan sa kulturom mladih, novim idejama, pobunom i individualnošću, i to je bilo najistaknutije tokom 60-tih godina. Bilo je to vreme društvene I kulturne promene, umetničkog izražavanja kao i Woodstocka. Kultni stilovi kao što su Levis® 501® i 505® farmerke su definitivno povezani sa ovom erom, postavši simbol za auteticno samoizražavanje kao i platno za kreativce i borce protiv establišmenta. Farmerke su postale nezvanična uniforma po izboru za umetnike i muzičare koji su definisali deceniju, uključujući Jefferson Airplane i Rolling Stonese. Kasnije su ovi umetnici uticali na druge kao što su Debbie Harri i The Ramones, koji su takođe bili poznati po nošenju 501® i 505® farmerica.

“Šezdesete nisu bile samo odlučujući momenat u popularnoj kulturi, bio je to i period kada je Levis® bio na čelu generacijskog i socialnog duha vremena”, izjavio je Richard Hurren, VP Levi’s® North. “Uticaj 60-tih na kulturu i društvo, se nastavlja do dan danas, uključujući aktualne modne trendove a posebno teksas. Smartamo da  se naše partnerstvo sa V&A savrseno uklapa i da nema boljeg mesta za predstavljanje umetnosti, dizajna i nastupa o tako definisanom i plodnom periodu.”

“Oduševljeni smo saradnjom sa Levi’s® po prvi put i zahvalni za njihovu podršku. Brend koji ima takav uticaj na mnoge kulturne i drustvene promene koje se dešavaju tokom perioda koji pokriva izlozba je vrlo odgovarajući pokrovitelj,“ Izjavio je Martin Roth, Direktor V&A.

Levi’s® će oživeti partnerstvo preko svojih kanala, pred i tokom izložbe, na načine koji slave kulturno i društveno nasleđe brenda, kao i njegov uticaj na današnji stil a i stil u prošlosti.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.