Moda&LifeStyle Srbija

H&M Moderna kolekcija puna istorijskog šarma, kreirana od održivih materijala

Conscious Exclusive kolekcija 2016 spaja staro i novo, istoriju sa modernim dobom. Lanisarana je paralelno sa otvaranjem izložbe „Fashion Forward – 300 godina mode“ u muzeju Musée des Arts Décoratifs, kojoj odaje počast, kolekcija preslikava ideju slikarske i sofisticirane elegancije.

H&M dizajnerski tim je zaronio u muzejske zbirke mode, kako bi preuzeo ključne komade iz poslednja tri veka visoke mode. Rezultat je savremena i umetnička kolekcija, koja je puna duha, progresivna, svesna i zaista jedinstvena. Kolekcija će biti dostupna u oko 180 prodavnica širom sveta, i na internetu, od 7. aprila.

1156_104_sRGB_300_low

„Radili smo sa inovativnim održivim materijalima i ukrasnim detaljima, i ova kolekcija se sastoji od slojeva, oblika i tekstura, dekorisanih ukrasnim asesoarom i deko nadahnutim bijoux nakitom“, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savetnik u H&M.

Laka i lepršava silueta vrti se oko haljina, umetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi dodaju dah iznenađenja, pretvarajući haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom oslikava mermer na tkanini. Tunika je ukrašena sa delom Botičelijeve „Tri gracije“. Kratke haljine i bluze nose nonšalantnu dozu sofisticiranosti, stvarajući električni i eklektični kratki spoj između sadašnjosti i prošlosti.

„Jedan od mojih omiljenih komada iz kolekcije je mini haljina asimetričnog oblika koja je inspirisana slikom Gistava Moroa. Volim kombinaciju svesnog, održivog materijala i starih slika. Prava stvar je kada nosite odeću od održivih materijala koja izgleda kao da je skrojena za crveni tepih“, kaže Džulija Restoan Roatfeld, zaštitno lice kampanje.

1156_105_sRGB_300_low

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, organski lan i Tencel® mešavine, i druge inovativne materijale kao što su kamenčići i kristali izrađene od recikliranog stakla i Denimite – materijal napravljen od recikliranog iznošenog džinsa. H&M je prva modna kompanija koja koristi takve materijale.

Novina za ovosezonsko lansiranje Conscious Exclusive kolekciju su i tri venčanice – praznik svetlosti i ukrasa, pretvoren u bajkovite, nabrane linije za mladu koja želi da bude lepo obučena i osvešćena.

H&M će biti ekskluzivni sponzor predstojeće izložbe „Fashion Forward – 300 godina mode“ u muzeju Musée des Arts Décoratifs, a Pamela Golbin biće glavni kustos izložbe.

Conscious Exclusive 2016  kolekcija biće dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj 14 – 16 u Beogradu.

Celu kolekciju možete pogledati na: http://about.hm.com/en/news/newsroom/news.images.html/en/conscious-exclusive-2016-release.html

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.