Moda&LifeStyle Hrvatska

Havaianasice ponovno preuzimaju zanimljivu ulogu slikarskog platna

Predstavljamo treću po redu suradnju u sklopu projekta “Retratos Do Brasil” (‘Portreti Brazila’) koji je pokrenuo brend Havaianas.

Cilj projekta je približiti brazilsku kulturu ostatku svijeta na zanimljiv i zabavan način. Kroz projekt Havaianas stvara impresivne capsule kolekcije japanki s različitim printevima koje vjerno prikazuju duh brazilske kulture, stil i način života te ljepotu i raznolikost flore i faune. Havaianas od svojih početaka zagovara slobodu uma, hrabrost, individualizam, kreativnost i inovativnost te sve to nastavlja prenositi kroz ovaj projekt i homage Tarsili kao umjetničkoj ikoni i ženskom pioniru. Nova kolekcija uključuje divne i interesantne umjetničke radove Tarsile Do Amaral iz Sao Paula. Svaki od tri modela nosi svoju priču te su istovremeno toliko različiti, a toliko slični zbog veselih boja i šarmantnog izgleda.

Tarsila Do Amaral je 1920-ih u Parizu tijekom studija razvila prepoznatljiv stil korištenja vibrantnih boja u prikazivanju krajolika i scena života u Brazilu. Smatra se kako je bila jedna od začetnica modernističkog umjetničkog pokreta u Brazilu istih godina te je, osim toga, bila modna ikona, spisateljica i pijanistica. Njezina umjetnost se savršeno uklapa u nadolazeće ljeto i već prepoznatljiv stil Havaianasica te djela idealno prenose brazilski duh – šarenilo i vibrantne boje koje oslikavaju raznolikost i živost flore i faune.

Tri verzije modela:

  • A Cuca – priča o staroj ženi koja je poprimila oblik krokodila koji bi krao zločestu djecu
  • Postcard: prikaz brazilskog krajolika
  • Anthropophagy – inspiriran Manifestom anthropófago Oswalda De Andrade (njenog muža) koji govori o pojavi priznatog brazilskog kulturnog identiteta

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.