Moda&LifeStyle Hrvatska

Bellabeat u pet godina postojanja izgradio svjetski poznat modni wellness brend

Bellabeat, prvi modni wellness brend, osnovali su Urška Sršen i Sandro Mur 2014. godine i od tada rastu i bilježe svjetske uspjehe.

Bellabeat stvara pametne i dizajnerske proizvode za žene, a kojima pomoću tehnologije mogu lako pratiti i poboljšati stanje svog organizma i aktivno pridonijeti svome zdravlju. Bellabeat se vodi inovacijama te je nakon lansiranja pametnog nakita pod nazivom Leaf, a koji dolazi u nekoliko stilski izbrušenih varijanti, lansirao niz proizvoda kao što je Spring, pametna boca za vodu s umjetnom inteligencijom, te kao posljednji Time, pametni ručni sat čistog i elegantnog dizajna. 

Bellabeat je dobar posao započeo prodajom svojih prvih pametnih uređaja kroz vlastite kanale putem web shopa, a njihovo početno tržište bile su Sjedinjene Američke Države. Odnedavna naglasak stavljaju i na europsko tržište, uključujući i Hrvatsku. Krajem 2018. uspješno su lansirali svoje proizvode u Velikoj Britaniji te polako ušli u tradicionalne lance maloprodaje poput poznatog trgovačkog lanca John Lewis i Selfridges pa se Bellabeatovi pametni uređaji sada mogu kupiti i na odabranim prodajnim mjestima. 

Bellabeatovi proizvodi su u Hrvatskoj dostupni na web shopu www.bellabeat.com, ali i na prodajnim mjestima A1 Hrvatska, Mobis i Hoću knjigu, a iz Bellabeata poručuju kako i dalje proširuju svoju prodajnu mrežu. Nedavno su uspostavili suradnju s Croatia Airlinesom pa će se ovi inovativni proizvodi moći kupiti i na njihovim letovima, a možemo očekivati i daljnja širenja u lancu maloprodaje.

Pametni uređaji koje žene obožavaju

Bellabeat Leaf jedan je od najpopularnijih pametnih komada nakita za žene na svijetu. Dizajniran je da ženama pomogne u borbi sa svakodnevnim stresom te da u kombinaciji s Bellabeatovom aplikacijom prati dnevne parametre organizma kako bi se što bolje mogle suočiti s mogućim posljedicama napornog radnog dana. Leaf se može nositi kao ogrlica, narukvica ili broš – prilagođava se svakoj prilici od treninga pilatesa do poslovnog sastanka. Dolazi u tri verzije: Leaf Nature, Leaf Urban i Leaf Chakra koje su napravljene od prirodnih materijala, drva, metala i poludragog kamenja te se estetikom mogu uklopiti u svaki stil.

Tu je i nova pametna boca Spring dizajnirana radi uvođenja hidratizacije u način života. Spring bežično bilježi unos vode i pruža prilagođene podsjetnike da redovito i dovoljno pijete na temelju osobnih podataka o životnom stilu korisnice. Povezivanjem s aplikacijom Bellabeat, Spring bežično prenosi dnevni unos samo jednim laganim protresanjem boce za sinkronizaciju podataka. Spring izračunava optimalnu količinu vode koju vaše tijelo treba, na temelju individualnih razina aktivnosti, spavanja, reproduktivnog zdravlja i osjetljivosti na stres. Ovu laganu, elegantnu i pametnu bocu Bellabeatove korisnice nose sa sobom kamo god da idu. 

Najnoviji Bellabeatov proizvod je ručni pametni sat koji izgleda poput klasičnog elegantnog i profinjenog analognog sata. Njegovo luksuzno kućište skriva pametnu srž koja mobilnoj aplikaciji dojavljuje sve bitne pokazatelje vašeg stanja pa će vas podsjetiti da ste predugo neaktivni, voditi računa o vašem ciklusu te predlagati meditativne tehnike kako biste otpustili stres u jako kratkom vremenu. Usto, ovaj će elegantni svevremenski dizajn uokviriti svaku vašu odjevnu kombinaciju. Trenutačno moguće nabaviti samo preko web shopa. 

Bellabeat trenutačno radi na sljedećem inovativnom proizvodu koji će biti predstavljen 2020. kao velika nadogradnja na postojeće proizvode.

Tehnologija i dizajn

Bellabeat je stvoren za žene kako bi im njihov vlastiti svijet stavio na dlan, a to čini putem aplikacije koja je prva počela koristiti tehnologiju posebno prilagođenu ženama. Aplikacija je intuitivno wellness rješenje koje potiče na zdraviji načina života uklapajući se u svakodnevne rutine i obaveze brojnih žena koje ju koriste. Svi uređaji se s aplikacijom na pametnom telefonu povezuju bežično, dovoljno ih je tek lagano protresti ili lupnuti kako bi se sinkronizirali. Tehnologija ugrađena u proizvode vrhunskog dizajna ženama pomaže primijetiti i naučiti više stvari o sebi, a našem tijelu daje način za komunikaciju. U Bellabeatovoj aplikaciji možemo vidjeti slikovite poruke koje nam tijelo šalje, a kojih ponekad zbog manjka pažnje i fokusa nismo svjesni. Pametni uređaji će izmijeniti podatke s aplikacijom pa zabilježiti vaše korake, pratiti kvalitetu vašeg sna, dojaviti da trebate popiti vode, reći vam u kojoj ste fazi ciklusa, s koliko stresa se suočavate, a ponudit će vam i učinkovite metode rješavanja stresa i vraćanja u ravnotežu s više od trideset meditacijskih vježbi. Tehnologija koju donosi Bellabeat korisnicama pomaže da bolje razumiju svoje tijelo te ih informira, inspirira i motivira da postanu najbolje verzije sebe.

Inspiracija i filozofija

Bellabeat svoju inspiraciju nalazi u snazi žene. Upravo zato na svom blogu donose seriju razgovora sa snažnim ženama iz svoje okoline koje ih inspiriraju svojom originalnošću i ostvarivanjem snova. U Bellabeatu smatraju kako je za snagu volje i jasniji pogled na sebe i svijet uvijek dobro naći inspiraciju u pričama. Na blogu ćete pronaći intervjue s našim suvremenicama koje odgovaraju na izazove brzog tempa života, uklapaju se u poslovne i u društvene okvire ali uvijek ostaju autentične i svoje. 

Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata nam je rekla:

„Uvijek sam bila znatiželjna i stalno sam tražila prilike za učenje i unaprjeđivanje. Imala sam sreću odrastati uz predivne snažne žene, svoju majku i tetu. Njihove životne priče su me inspirirale na odvažan život. Danas sam presretna i zahvalna što je moj život točno takav kakvim sam ga priželjkivala. I dalje tražim i nalazim inspiraciju u ženama koje s lakoćom nose težinu života na svojim plećima, svako jutro ustaju s osmijehom, daju sve od sebe i naprave najviše od života čak i kad svi ostali pomisle da je nemoguće. Takvim ženama se neizmjerno divim.“

Fotografije: PR

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.