Moda&LifeStyle Hrvatska

Adria Daily preporuka: „Narukvice – prijateljice“ by Ivana Grabar i Irena Šarlija

U prodaji su preslatke narukvice još slađeg imena: „Narukvice – prijateljice“ s potpisom autorice i kolumnistice Ivane Grabar, Pink Pen i dizajnerice nakita Irene Šarlije, Á la Irena nakit.

Narukvice su vrlo jednostavne: crveni konac i leptir. Simbolika crvenog konca vezanog oko ruke služi za prikupljanje pozitivne energije. Često ga možemo vidjeti na rukama javnih osoba, duhovnih ljudi, običnih ljudi… a od davnina je poznato da su naše bake vezivale maloj djeci crveni konac oko ruke. Simbolika leptira na našim prostorima povezuje se s ljepotom i nježnošću, dok u Kini leptir predstavlja jedan od najjačih simbola ljubavi. Prikupljanje pozitivne energije + ljepota i nježnost + ljubav nalaze se u ovoj  narukvici.

A kako je došlo do suradnje i ideje za „Narukvice – prijateljice“ upitali smo autoricu & kolumnisticu Ivanu Grabar i dizajnericu nakita Irenu Šarliju.

„Obožavam narukvice, zaista. Njih uvijek nosim na ruci. Volim jednostavne narukvice i volim kada imaju u sebi neko značenje. Posebne su mi i nekako moje. Dugo vremena sam razmišljala plasirati liniju narukvica koje će nositi u sebi lijepu poruku: ljubav, pozitiva, nježnost, žena. I htjela sam da te narukvice budu baš crvene – na crvenom koncu. Dugo sam pregledavala materijale i uratke nekih dizajnera, čak sam s nekima bila i u pregovorima, međutim, na žalost… niti od jednoga nisam uspjela dobiti ono što sam zamislila. Htjela sam jednostavnost i posebnost. Značenje i simboliku, a ništa od predloženog nije me se posebno dojmilo. Bilo je tu krasnih narukvica, ali na crvenom koncu niti jedna!

Malo sam se odmakla od potrage i rekla sam sama sebi: Doći će ti, kad-tad! I je 🙂 Jedan dan na Facebook stranici od Á La Irena nakit osvanula je upravo ona! Baš onakva kakvu sam htjela! Odmah sam Ireni napisala e-mail da mi pošalje dvije narukvice na moju adresu (za moju kći i mene), te da se sjednemo i dogovorimo oko suradnje jer sam imala ideju i cijeli plan vezano uz plasman narukvica.

Ireni je e-mail otišao u 01:30 h u noći. Ah, da… ipak sam ja kreativac, a mi kreativci najbolje radimo po noći. Ujutro mi je došao poštar i donio od Irene kuvertu u kojoj je bila narukvica. Ništa mi nije bilo jasno… Kako je to moguće. Pa noćas sam joj poslala e-mail… Kud prije…“ispričala nam je Ivana Grabar.

Irena Šarlija: „To je bilo smiješno s tim e-mailom. Ivana me je još u prošloj godini pitala za narukvice i objasnila što bi htjela. Tražila sam prigodan materijal što se konca tiče, a leptiri su mi došli pod ruke kao naručeni. Kako kaže ona stara narodna „Ništa nije slučajno“, pa tako ni leptirići. Nisu bili jeftini u nabavi i nisam znala hoće li se svidjeti Ivani, međutim iznenadila sam je s narukvicom koju sam izradila za nju i poslala joj. Nisam niti vidjela njen e-mail, tako da mi je ova podudarnost još simpatičnija!

Brzo smo se čule, našle i dogovorile za suradnju! Narukvice se nalaze na lijepoj kartonskoj podlozi. Svaka podloga na poleđini ima rukom ispisan Ivanin citat. Ukrašene su roza mašnom, a zašto „Narukvice – prijateljice“… Pa Ivana je namijenila narukvice ženama, majkama, kćerima, prijateljicama. Nose simboliku ljubavi, nježnosti i pozitive. Ivana ih je podijelila na svojim promocijama u Kastvu i Puli. Podijelila ih je prijateljicama. I mogu reći da ih je uspjela oduševiti!“

“Narukvice – prijateljice” jako su lijep poklon. Poanta je u tome da vam narukvicu pokloni osoba koja vas voli i da vam upravo ta osoba stavi narukvicu oko ruke.“

Narukvice se prodaju po vrlo simboličnoj cijeni, a naručuju se na e-mail: ala.irena06@gmail.com ili u inbox: Á LA IRENA NAKIT.

Iznenadite prijateljicu, majku, kolegicu za nadolazeći Dan žena… narukvicom koju sigurno priželjkuje!

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.