Društvo Srbija

MK Commerce širi poslovanje na tržišta Afrike i Azije

MK Commerce, koja posluje u okviru MK Group, potpisala je ugovor o saradnji sa multinacionalnom kompanijom ”Cargill agricultura”, čime je omogućen zajednički nastup na tržištima zemalja trećeg sveta. ”Cargill” jedna je od najvećih svetskih kompanija u oblasti trgovine žitaricama, a zahvaljujući ovom projektu i potpisanom ugovoru, poljoprivredni proizvodi MK Commerce biće dostupni i u zemljama Afrike i Azije.  Pored toga ovaj korak će svakako uticati na povećanje izvoznih rezultata Srbije .

”Ovu saradnju započeli smo u nameri da budemo ravnopravan igrač sa velikim svetskim kompanijama u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima. Imajući u vidu naš strateški plan usmeren ka razvoju na novim tržištima, za kompaniju ”Cargill” smo se odlučili ne samo zato što je jedna od vodećih u svojoj oblasti, već i zato što poseduje silosne kapacitete u luci Konstanca u Rumuniji, što je sa strateške strane jako značajno za MK Commerce”, izjavio je ovom prilikom Nemanja Vuković, izvršni direktor MK Commerce.

Pored toga što je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija za trgovinu žitaricama i uljaricama, ”Cargill” poseduje velike prerađivačke kapacitete za proizvodnju suncokretovog i sojinog ulja širom sveta. Izvorno su američka kompanija ali imaju silosne kapacitete gotovo na svakom kontinentu. Prisutni su u velikom broju zemalja u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

MK Commerce je vodeća kompanija za trgovinu žitaricama i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u Srbiji i zapošljava više od 400 radnika. Pored velikog broja otkupnih mesta, MK Commerce poseduje i značajne skladišne kapacitete.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.