Društvo Srbija

McCafé & kafa u McDonald’s restoranima

McCafé predstavlja koncept koji dopunjuje uobičajenu McDonald´s ponudu, a prvi kao takav otvoren je 1993. godine u Melburnu. Gostima restorana na raspolaganju su kafe i topli napici, torte i kolači, hladna pića i frapei. McCafé koncept zastupljen je u 11 od ukupno 23 McDonald’s restorana u Srbiji.

Ideja je bila napraviti mesto na kojem će gosti moći da se odmore i uživaju uz osvežavajuće tople i hladne napitke, odnosno poslastice. Posebna pažnja posvećena je raznovrsnosti ponude, koja je osmišljena tako da svako pronađe nešto po svom ukusu.

Kafa koja je u ponudi restorana je 100% sveža arabika. Zrna ove kafe su najvišeg kvaliteta, a dopremaju se isključivo od dobavljača koji posluju u skladu s održivim razvojem, odnosno poseduju Rainforest Alliance sertifikat.

Arabika najbolje uspeva u planinskim predelima. Verovanje je da kafa arabika vodi poreklo iz jugozapadnih planinskih predela Etiopije, a danas se uzgaja i u Latinskoj Americi, delovima Afrike, na jugoistoku Azije, u Kini i na Karipskim ostrvima. Bobice ploda arabike sadrže u sebi dve polutke zrna kafe, a u nekim slučajevima se u plodu nalazi i više zrna kafe. Jedna stabljika biljke arabika može da donese od pola kilograma do pet kilograma zrna kafe, u zavisnosti od kvaliteta i prirodnih uslova.

Uz kafu ili neki drugi napitak, najbolje se slažu kolači iz ponude. Bilo da je izbor na neodoljivom tiramisuu ili čizkejku sa jagodom, mocart kolaču, profiterolama, čokoladnim kockama i kolačima sa višnjama, odnosno mafinima ili krofnama, zavodljiv ukus ovih poslastica ostaviće snažan utisak.

Svi sastojci za proizvode u ponudi McCafé-a su pažljivo birani i prolaze kroz opsežne mere kontrole kvaliteta, tako da je gostima restorana uživanje u poslasticama zagarantovano.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.