Društvo Srbija

Mastercard propisao novi iznos CVM limita za beskontaktna plaćanja u Srbiji

Prateći praksu koja je već sprovedena u 29 zemalja koje su promenile CVM limite u prethodnom periodu, Mastercard objavljuje povećanje CVM limita za beskontaktna plaćanja sa 3.000 RSD na 4.000 RSD u Srbiji od 15. aprila 2020. godine. Povećanje limita za beskontaknta plaćanja za krajni cilj ima unapređenje korisničkog iskustva prilikom kupovine.

Mastercard je širom Evrope podržao inicijative koje su dovele do značajnog porasta upotrebe beskontaktnog plaćanja karticama i mobilnim uređajima, pa je tako danas čak 75% svih Mastercard transakcija širom Evrope beskontaktno. Povećanje limita za beskontaktna plaćanja znači da će korisnici kartica i trgovci moći da obave više transakcija prilikom kupovine odnosno prodaje, bez potrebe da unose PIN ili koriste gotovinu.

Mastercard je među prvima prepoznao potencijal i omogućio da svi terminali za plaćanje postanu beskontaktni počevši od 01.07.2018. Svedoci smo koliko brzo su korisnici prihvataili beskontaktno plaćanje kao poželjan način plaćanja u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Današnja najava ne samo da omogućava više slobode pri izboru načina plaćanja, već korisnicima pruža dodatnu podršku u svakodnevnim izazovima sa kojima se trenutno suočavaju“, izjavila je Jelena Ristić, direkorka za tržista Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Među 29 zemalja, Velika Britanija, Irska, Estonija i Poljska su vodeće u pogledu uspostavljanja trajnog limita, dok Holandija i Grčka sprovode privremena povećanja limita kako bi pomogle svojim građanima da lakše obavljaju kupovinu u ovom izazovnom periodu.

Što se tiče tržista Srbije, povećanje limita je trajno, a biće omogućeno i na tržištu Crne Gore (sa 25 na 40 EUR) i Bosne i Hercegovine (sa 30 na 60 BAM).

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.