Društvo Srbija

Lil Yachty i Reebok spajaju old-school priču i estetiku nove generacije

Vraćajući na velika vrata duh, kulturu i muziku iz poslednje decenije prošlog veka, poznati reper Lil Yachty obožavaoce širom sveta ohrabruje da se izdvoje iz mase i budu drugačiji. U širenju ove poruke mladi muzičar udružio se sa sportskim brendom Reebok, koji kroz Aztrek, ikonu iz devedesetih, spaja old-school priču i estetiku nove generacije.

Ovaj period simbol je underground scene, koja je u to vreme doživela ogroman procvat. Tih godina, rep muzika se iz svog dotadašnjeg centra, Njujorka, proširila i osvojila ulice gradova širom sveta. Promena muzičkog ukusa, uticala je svakako i na promenu kulture, razvoj street art-a i mode, dok je dizajn obuće u to vreme prolazio kroz velike promene i tehnološki napredak.

Baš poput Aztreka, koji je tokom devedesetih diktirao modne trendove, Lil Yachty pomera granice muzičkih žanrova. Miksajući ih na do sada neviđen način, promenio je doživljaj hip hopa, usmeravajući ga u potpuno novom pravcu. Tokom karijere, uvek je birao drugačiji put i prkosio očekivanjima fanova. Ovu svoju odvažnost demonstrirao je i u Reebok kampanji 90′ roots. Noseći novu Aztrek siluetu, koja kombinuje inovativnost i funkcionalnost sa retro dizajnom, mladi reper istakao je da su ljudi u toj dekadi bili mnogo otvoreniji u pokazivanju autentičnosti.

Kolekcijom jesen/zima 2018, udružen sa mega zvezdom Lil Yachty-em, Reebok Classic inspiriše pojedince da se odvaže i pokažu svoj stil, baš kao tokom devedesetih. Sa kultnom Hexalite tehnologijom i asimetričnim ojačanjima u đonu, Aztrek je kao simbol odvažnog stava i autentičnosti ostao veran svom nasleđu, menjajući ponovo pravila igre.

Tags

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.