Lice današnjice Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Seks dejt aplikacije jedne Devijacije: Od „Tindera” do „Grindra”

Ja sam Devijacija. Barem mi je to korisničko ime na svim (seks) dejt aplikacijama – počevši od „Tindera” i „Badua”, pa sve do „Grindra” i „Romea”. Muško sam, imam dvadeset i četiri godine, desetak neuspelih veza, oko sedam puta više seks dejtova i oko dvanaest puta više poljubaca. Da kažemo da sam stigao do trocifrenog broja.

Biseksualan sam, koliko se to može biti. Većina pedera kaže da se foliram za iskustva sa devojkama, većina devojaka kaže da su gadljive na pedere. Starije gospođe uvek, iz bilo kakve želje za opiranjem prema činjenici o mojoj seksualnoj istoriji, obuzme cvrčanje pičke, tako da se one najmanje bune, a starija gospoda mi i nisu preterano interesantna. Dakle, ipak imam neki nivo!

Možda sam malo promiskuitetan. Ne smatram da sam nemoralan. Ali se, sa druge strane, nisam šokirao nakon čitanja nijednog dela Markiza de Sada, pošto su to one – šatro „najogavnije” knjige na svetu. Dakle, njega gotivim. A gotivim i Džejn Ostin. Jednom mi je prodavac knjiga rekao da sam zanimljiv spoj. Tada smo se, baš onako, intelektualno, razvalili od seksa.

Nemojte se čuditi, ali ja zaista tražim ljubav. Neko mora da me voli! Sve što pročitate smatrajte veoma značajnim. Sve ovo su moje iskrene ispovesti. Niko vam ne bi učinio takvu uslugu da vam „na tacni” servira sve opasnosti, ali i lepe strane bunara želja – zvanog seks dejt aplikacija.

Ukoliko rezimiramo, ja sam neko ko jako dobro poznaje najintimnije želje skoro svakoga od vas. Čim vas upoznam, znam šta biste radili večeras. A možda i ujutru… Ili u popodnevnoj pauzi. Kako god, znam da me želite. Ako ništa drugo, barem da se družimo. Onako tajno, dok čitate moje ispovesti.

E da! Diskretan sam. To sam zaboravio da spomenem.

Važna napomena!

Kolumne iz serijala „Seks dejt aplikacije jedne Devijacije” ne predstavljaju stvarne događaje koje je autor doživeo. One su mešavina autorovih iskustava, grupnih doživljaja, kao i fikcije, upakovane tako da budu čitljive i da najširoj javnosti što efektivnije i verodostojnije približe seksualnost danas.

U slučaju pronalaska sopstvenog iskustva ili sličnosti sa istim, autor napominje da su sva imena, godine, pomenute ulice i slično promenjeni, pod uslovom da je priča napisana po istinitom događaju, te da ne postoji situacija u kojoj bi autor svojim delom težio da ugrozi bilo čiju intimu ili pravo identitetske prirode (primer: coming out).

„Seks dejt aplikacije jedne Devijacije” biće serijal tekstova koji služi, pre svega, zabavi, a nakon toga i edukaciji o mogućnostima onlajn upoznavanja. Želja mi je da tekstovi pokrenu pitanje o opreznosti i internet pismenosti, kao i o uvođenju obaveznog seksualnog obrazovanja u škole, ali i o edukaciji na polju zaštite dece na internetu. U kompletan serijal biće uložen trud – kako bi bila predstavljena svaka, barem približna situacija, koja će, pored heteroseksualnih odnosa, analizirati i homoseksualne odnose, kao i pojmove fetišizacije i afrodizijaka.

Svakog ponedeljka, od 7 časova i 30 minuta, u sklopu „Adria Daily” magazina, biće predstavljena nova priča.

Za informacije o prethodnom serijalu kolumni „Lice današnjice”, kao i istoimenoj knjizi i filmu, možete se informisati putem označenih veb-stranica.

Voljeni ste!

Do sledećeg čitanja,

Stefan Mihajlovski

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, 2018; © Vojislava Vesin)

About the author

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.