Lice današnjice Srbija

Nova kolumna „Lice današnjice” na sajtu „Adria Daily” magazina

Na našem sajtu, od sutra ćete moći da svakog ponedeljka čitate novu kolumnu „Lice današnjice”, koju će za vas pisati novi saradnik „Adria Daily” magazina – mladi, talentovani TV voditelj, kolumnista i aktivista za ljudska prava Stefan Mihajlovski.

Kolumna „Lice današnjice” se bavi svim aktuelnim društvenim problemima današnjice, od diskriminacije, nasilja, rijaliti programa, tolerancije, (ne)morala… sve do ljubavi.

Stefan Mihajlovski je rođen u Vršcu. Student je Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum” u Beogradu. Svoju karijeru je započeo 2013. godine na Televiziji „Banat”, kao voditelj zabavne emisije „Naslovna strana”, u kojoj su gostovale mnoge eminentne ličnosti: Jelisaveta – Seka Sablić, Milutin – Mima Karadžić i drugi.

Svoju prvu kolumnu, pod nazivom „Lice današnjice”, objavio je za portal Unije studenata iz Vršca, a nekoliko meseci kasnije postao je autor na, tada najčitanijem portalu u južnobanatskom regionu„EVršac”. Stefanove kolumne prevode se i na rumunski jezik u sklopu časopisa „Tineretea”, dok je nekoliko njih javno čitano i na časovima građanskog vaspitanja u srednjim školama.

Autor je i voditelj tribine o nasilju „Lice današnjice”, koja je održana u kultunim centrima širom Srbije. Trenutno radi kao voditelj istoimene tok-šou emisije na „Otvorenom kanalu kulture” („OKK TV”), čija se druga sezona uskoro očekuje.

Mihajlovski je, takođe, i učesnik sociološkog istraživanja „Kulturne potrebe mladih”, kao i kampanje „Biće bolje”, podržane od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije.

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, 2016; Radosav Vijatov)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

1 Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.