Lice današnjice Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Lice današnjice: Jedini nerešiv problem je da vas više nema

Psihički problemi su rešivi! Potrebno je da ih prepoznate na vreme. Molim vas, potražite stručnu pomoć kada osetite nemoć! Ujedno – pričajte sa dragim ljudima. Dragim ljudima ispred kojih imate hrabrosti da plačete. I plačite… Onda podignite glavu, nasmejte se i kada osetite hrabrost uradite nešto korisno za druge. Širite ovu ideju kroz bilo koji kanal komunikacije. Moji kanali su pisanje i stvaranje filma o onome što me brine. Time oslobađam svoje traume. Vaš kanal pružanja podrške i razumevanja drugome, može biti pola sata slušanja i jedan iskren zagrljaj.


Iako mi se mnogi od vas zahvaljuju što otvoreno pričam na ovu temu, treba da znate da sam i ja imao momente labilnosti. Imam ih i danas. Mnogo manje, jer odlazim na psihoterapiju dva puta mesečno. I ne, nikada me nije bilo i nikada me neće biti sramota zbog toga! Ja sam pre samo godinu dana bio veoma anksiozan. Sa napadima panike. Sa svim psihosomatskim problemima. Ali uradio sam ono najbolje – prijavio sam problem i pričao o njemu. Zbog tog, mogu slobodno reći pametnog postupka, danas mogu da razumem sve vas. Na dnevnom nivou pročitam mnogo poruka sa vašim problemima. I delim vam savete. Delim, zbog toga što, bez obzira na moju empatiju i razumevanje – nisam stručan u ovoj oblasti. Ali jesam u oblasti komunikacija. I zbog toga vas, nakon razgovora i podrške koju pružim, uputim kod stručnog lica, jer jedino stručno lice može da vam da savet!
Kada drhtite zbog unutrašnjih nemira, kada se znojite i plašite novog jutra, kada imate sve ono na šta, već pomalo nemarno, odmahemo rukom i kažemo “ma, to je na nervnoj bazi“, imajte na umu važnu informaciju:

Jedini nerešiv problem je to da vas više nema.

Stefan Mihajlovski, autor knjige i filma “Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti“

About the author

Stefan Mihajlovski

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.