Lice današnjice Srbija

Lice današnjice: Dildo neće pomoći, a ja neću doći

Plakala sam kada si otišla. Prvi put u životu sam pustila suze zbog nečega što sam nazivala ljubavlju. Priznajem, bilo je teško pronaći te takvu, sve samo ne savršenu, u ovom jadnom životu jedne lezbijke.

–Šta ti je značila ona poruka koju si mi ostavila da nećeš doći?

–Kako si mislila to da „neću doći”?

Mislila si da će tamo negde biti mnogo bolje, da tamo negde možeš da budeš srećnija? A onda mi se pravdaš da si shvatila neke stvari posle pakla koji si tamo proživela i to, citiram: „Samo je trebalo da izbacim bezvredne ljude iz života i čvrsto zagrlim one koji su rešili da ostanu uz mene”.

Sećaš se koliko sam se trudila da ostanem uz tebe, koliko god da je bilo teško? Drogirala si se, kockala, ulazila u dugove, napustila fakultet, izgubila i onaj honararni posao koji si jedva pronašla… A ja? Ja sam sve to gledala i mislila da ćeš da se opametiš. I zbog sebe, ali i zbog nas. Bila sam ta koja te je mnogo volela, dok te se rođena majka odrekla! Izabrala sam da ostanem. Ne da bih bilo šta dokazala, već da bih bila čista prema sebi. Ipak sam u nas uložila dugih dvanaest godina…

A onda, kada si otišla, počela sam da se poredim sa tobom. Samo da uvidim ko je u većem paklu! Tvoj jedini način bio je da odeš, a moj da se borim. Bez jebenih droga, glupog alkohola i ostalih „anestezija”. Svesna sam da smo se oduvek razlikovale.

Misliš da je bilo lako? Jebala sam šta sam stigla. Od one tvoje slatke koleginice do kurve koju sam pokupila posle neke žurke. Brojevima se ne hvalim ‒ to je tvoj fah. Bila sam robinja svog života, sopstvenog života! Ali i straha od onog tvog bivšeg da ti opet ne pokloni dildo za koji se nasmeješ i kažeš, uz kurvinski osmeh: „Neće pomoći”.

Trebalo mi je nedelju dana da prevrtim sve naše poruke. Nijednom nisi rekla da me voliš! I sada, kada me je konačno prošlo, ti mi šalješ poruku da ćeš doći…

Dođi, dugo sam čekala svoj red. Da i ja jednom tebi kažem kako ću otići.

Prethodne kolumne „Lice današnjice” možete da pročitate ovde

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, 2017; Vojislava Vesin)

About the author

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.