Lepota Hrvatska

Zaštita kože iznutra: Ovog ljeta biramo Almagea SUNLOVE SKIN+

Sunčani i topli ljetni dani napokon su nam stigli, stoga svoju kožu trebamo pripremiti za izlaganje suncu te joj pružiti adekvatnu i kvalitetnu zaštitu iznutra.

Sunčani i topli dani napokon su nam stigli, stoga svoju kožu trebamo pripremiti za izlaganje suncu te joj pružiti adekvatnu i kvalitetnu zaštitu.

Razne kreme, losioni i ulja sa zaštitnim faktorom površinski njeguju i čuvaju kožu, ali za potpuno očuvanje naše kože i kose bitno je organizam nahraniti iznutra. Jedan od prvih koraka pri planiranju svakog putovanja u ljetnim mjesecima je odabir kreme sa zaštitnim faktorom koja, osim opeklina, štiti našu kožu od prijevremenog starenja i trajnih oštećenja kože. 

Osobe svjetlije puti i djeca trebaju posebno štititi osjetljivu kožu sklonu crvenilu te svakako izbjegavati sunce u vrijeme najjačeg sunčevog zračenja, odnosno između 10 i 16 sati.

Iako se volimo vratiti s godišnjeg odmora preplanule puti, važno je naglasiti da sunčeve zrake mogu ostaviti ozbiljne posljedice na koži i nije bez razloga nastala ona stara uzrečica „koža pamti“. Pravilnom prehranom možemo učiniti puno toga za zdravlje cjelokupnog organizma, no zbog užurbanog i stresnog načina života teško je unijeti sve ono što nam je potrebno u dovoljnim količinama. Upravo su dodaci prehrani ključni kad je zaštita kože u pitanju.

Astaksantin je jedan od najjačih antioksidansa na svijetu, a zaslužan je za crvenu boju škampa, rakova, jastoga i lososa. Najbolji prirodni izvor astaksantina je mikroalga Haematococcus pluvialis. Njegovo osnovno svojstvo je snažna antioksidacijska aktivnost koja ima potencijalno povoljan učinak na mnoge zdravstvene tegobe. Brojne studije pokazale su kako astaksantin ima i višestruko snažnije antioksidacijsko djelovanje od vitamina E (čak 550 puta) te gotovo 11 puta djeluje snažnije od beta-karotena. Na ljepotu kože ovaj „superkarotenoid“ djeluje kroz smanjenje fotooksidacijskog stresa koji oštećuje stanice i stanične strukture.

Sinergija astaksantina s vitaminom E i selenom kožu štiti od štetnog djelovanja UV zraka, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava vlažnost i elastičnost kože.

Dodatak prehrani SUNLOVE SKIN+ sadrži sastojke sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem koji štite stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (u dozi od 6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča, argana i uljem ploda uljane palme u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma.

Glavna prednost ovog inovativnog dodatka prehrani je sinergija svih njegovih sastojaka, stoga je SUNLOVE SKIN+ pravi unutarnji zaštitni faktor te idealan ljetni saveznik lijepe i zdrave kože.

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.