Kolumne Lepota Moj Ugao

Pod nož ili pod iglu?

Kada pitate žensku osobu (od nekih 15 godina pa na više) „Da li bi nešto promenila na svom telu?“ sigurno biste dobili bar za jednu stvar odgovor DA!

Ja sam ta osoba, koja svako malo razmišlja šta može kod sebe da dotera, na bolje. U bilo kom smislu.

Da li si spremna da odetš „pod nož“ ili „na iglu“ zarad malo lepote i eliksira mladosti?

Za ovo prvo nisam sigurna, ali za ovo drugo svakako jesam. Postoje najrazličitije metode ulepšavanja lica i tela koje zaista nisu invanzivne. Naš organizam ih može lako i jednostavno prihvatiti. Ovo govorim pod uslovom da idete kod pravih, a ne „vortex“ doktora, kao i pod uslovom da koriste kvalitetne proizvode, a ne varikinu.

Svakako je tu bitna i genetika. Ali, i da nemate tu predispoziciju, islim da je Anti-Aging sjajan momenat ulepšavanja. Ovo se ne odnosi samo na pumpanje usana, već i na sređivanje lica prilikom stavljanja nove vilice, zuba, podizanje tužnih kapaka, osvežavanja kože i slično.

Ono što će vas sigurno podmladiti jeste Dermapen. Više puta sma ga probala i posle njega zaista izgledam umiveno. Nosim se mišlju da probam botox, mada mi Dr. Maja Mikalački tvrdi da mi nije potreban. I tu dolazimo do još jednog bitnog trenutka – iskrena komunikacija sa doktorom.

On može da vam pripredi šta god vi zamislili. Da vam napravi usne da izgledaju kao Michelin guma, a jagodice kao veverica deponuje hranu, da vas ubedi da ste prelepi za tih 500, 1000e koliko ste mu ostavili. A ima i onih koji su zaista korektni, pored toga što su kvalitetni. I ne, ovo nije plaćena reklama, već pohvala za Dr. Mikalački.

Eto, setite se situacije sa zimskim jagodama. Kupite tokom zime one najlepše jagode, velike, kao nacrtane. Napumpane do besvesti. Prodavac vas ubedi da su najbolje ikada i da korpica zato košta kao beogradska jelka. A kada dođete kući i zagrizete je, a ono kao da jedete natopljen roze sunđer.

Da li ti je bitno da doktor ima osećaj za estetiku?

Jeste. Jer je tada u stanju da mi da kvalitetan savet. 

Da porazgovara sa mnom o (a)simetriji lica. Čak i da ne znam ništa o simetriji, koristan savet i komentar nije na odmet. Jer, draže mi je da igledam kao da sam izašla sa neke renesanse slike, a ne iz kubizma.

Da li ti je bitno da doktor ima iskustva?

Naravno! Jasno je da svaki doktor nekada i od nečega mora da počne. Ali da bi došao uopšte do titule doktora, a ne priučenog kometikologa, treba mnogo škole i vremena da prođe. To je isto kao kada bih otišla u III/3 (carevi) i zamolila mađanog Luku Jovanovića da mi isprojektuje kuću. A mali Luka tek naučio olovku da drži.

S godinama primećujem da lice, i telo uopšte, gubi hijaluron kao i protein kolagen, i da ne bi bilo loše osvežiti lice, a možda i telo. Eto, počnite i vi od dermapena, a posle nastavite kako vam drago, što bi jednom davno rekao Šekspir.

I ono koga bih sigurno preporučila je Dr. Mikalački. A vi idite u Belladent Estetic i uverite se sami koliko su sjajni!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.