Lepota Hrvatska

Dezinfekcija uz svjež miris: Iskoristite prednosti kolonjske vode

Posljednjih je tjedana nedostajalo dezinfekcijskih sredstava, a redovito pranje ruku i higijena su prioritet.

Posljednjih je tjedana nedostajalo dezinfekcijskih sredstava, a redovito pranje ruku i higijena su prioritet.

Mäurer & Wirtz se nekoliko puta pozabavio ovom tematikom – i to s dobrim razlogom. Već više od 225 godina, 4711 Echt Kölnisch Wasser poznat je po blagotvornim učincima na tijelo, um i dušu, kao i po osvježavajućem mirisnom sastavu. Goethe, Napoleon i Katarina Velika su se kleli u njega – pa i danas tradicionalni miris, čiji je sastav ostao dobro čuvana tajna, osvaja bezbrojne obožavatelje. 

Kolonjska voda 4711 Echt Kölnisch Wasser, klasična kolonjska voda, ne samo da pomaže osvježavajućim mirisom, već i sastojcima koji imaju dezinfekcijski učinak, prije svega alkohol u postotku od 86%. Pažljivo usklađeni kvalitetni sastojci i esencijalna ulja ne samo da imaju zanimljiv miris – u početku su kolonjske vode imale i medicinsku korist. Sastav uključuje, između ostalog, ružmarin koji djeluje antibakterijski i umirujuće te lavandu koja pomaže u stresnim situacijama. Visoki udio alkohola, za kojeg se zna da je dezinficijens također ima efekt čišćenja.

Osvježavajuće maramice od 4711 sadrže 79%, kolonjska voda 86% alkohola – tako da imaju posebno osvježavajući i umirujući učinak, a istovremeno djeluje i kao dezinfekcijsko sredstvo.

Mnogi vjeruju kako je visoko koncentrirani alkohol bolji, no to nije točno. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji alkohol od 75% do 86% je  najučinkovitiji u ubijanju mikroba. Nasuprot tome, alkohol od 90 ili čak 100% zgusnut će ovojnicu virusa. Dakle, alternativa ljekarničkom alkoholu do kojeg je sad i teže doći je upravo klasična kolonjska voda koja ima odgovarajući postotak za dobru dezinfekciju.

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme. Za sve upite i potencijalnu suradnju slobodno me kontaktirajte na marina.djarmati.ka@gmail.com.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje