Lepota Hrvatska

Avène Couvrance linija za njegu i korekciju tena

Kako bi se nepravilnosti što učinkovitije prekrile, najvažnije je neutralizirati njihovu boju, po čemu se u osnovi i dijele.

Sve nesavršenosti kože, bile one povremene promjene ili trajne nepravilnosti, stvaraju nezadovoljstvo i osjećaj neugode kod osoba koje ih „nose“. Često neutemeljeno mišljenje da sugovornik pomno promatra te estetske manjkavosti, rezultira promjenom ponašanja i izbjegavanjem kontakata, što u konačnici može dovesti do ozbiljnijega socijalnog otuđivanja.

Mali prištić, madež koji imate od rođenja ili drugi koji su nastali kao posljedica izlaganja suncu, ožiljak koji vam nagrđuje lice, neobično crvene jagodice, neuredan ten i oči okružene podočnjacima… I to je dovoljno da imate osjećaj kako su svi pogledi uprti u vas! No, svi na koži imamo pokoju manu koju bismo željeli sakriti.

Uz odgovarajuću higijenu i njegu kože i/ili propisanu terapiju, ono što u velikoj mjeri pridonosi rješenju problema i zadovoljstvu osobe je prikrivanje tih promjena, pogotovo kad su posrijedi pogledima najizloženiji dijelovi tijela – koža lica ili vrata. Potrebnu kamuflažu pružaju samo posebno kreirani proizvodi iz kategorije medicinske korektivne kozmetike. Uz to što su sastavom prilagođeni najosjetljivijoj koži (ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni) i dobre su podnošljivosti, velik postotak pigmenta (i do 40 posto) čini ih dovoljno moćnima i pouzdanima za veće prikrivanje.

Pionir u medicinskom šminkanju

Eau Thermale Avène linija proizvoda pod nazivom Couvrance afirmirala se kao pravi specijalist korektivne kozmetike, koja prikriva sitne nedostatke (mrlje, crvenilo, podočnjake, prištiće), kao i one veće (madeže, proširene kapilare, ožiljke, vitiligo ili modrice). Osmislili su je liječnici koji su željeli pronaći šminku prilagođenu i najosjetljivijoj koži, za koju dosad nije bilo odgovarajućih proizvoda, nastojeći održati visoke standarde čistoće i kvalitete proizvoda. Liniju Couvrance čine proizvodi za svakodnevno šminkanje i prikrivanje lakših i težih nepravilnost na koži, koji su ispitani pod nadzorom dermatologa i potpuno sigurni za primjenu na osjetljivoj koži. Ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni, te imaju odgovarajući faktor zaštite od sunca. Couvrance proizvodi mogu se sa sigurnošću primjenjivati i nakon manjih tretmana u dermatološkim ordinacijama, kao što su kemijski piling ili primjena kožnih implantata. Tako pacijent nakon tretmana izlazi iz ordinacije zadovoljan, jer su vješto prikrivene moguće posljedice tretmana, poput crvenila, podljeva ili oteklina.

Kako bi se i sami pacijenti educirali, u Dermatološkom hidroterapijskom lječilištu Avène organiziraju se posebne radionice medicinskog šminkanja kojima se unaprjeđuje njihova kvaliteta života.

Korekcija bojom

Prikrivanje nepravilnosti na koži ovisi o njihovu položaju, veličini i obliku, intenzitetu boje i uzroku nastanka. Kako bi ih što učinkovitije prekrili, najvažnije je neutralizirati njihovu boju, što je razlog podjele osnovnih nepravilnosti upravo prema boji:

  • nepravilnosti u kojima prevladava crvena boja – difuzno crvenilo (eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare…); crvenilo nakon operativnih zahvata i tretmana (laser, dermoabrazija); erupcije na koži (akne, bubuljice…); svježi ožiljci…
  • nepravilnosti u kojima prevladava plava boja – modrice, podljevi nakon estetskih ili reparativnih operativnih zahvata; vidljive i proširene vene; plavičasti podočnjaci…
  • druge nepravilnosti (smeđe, bijele, tamne nijanse) – hiperpigmentacije (melazma, pjege, madeži); depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci); strije i tetovaže; blijedi ili neujednačeni ten…

Kako bi se smanjila vidljivost nepravilnosti na koži, u Couvrance proizvodima za prekrivanje primijenjen je vrlo jednostavan princip komplementarnih boja koji se koristi u slikarstvu. Riječ je o načelu suprotnih boja u spektralnom krugu, prema kojem je intenzitet boje ublažen ako joj se doda ona koja se nalazi na njoj suprotnoj strani kruga. Ako se te boje pomiješaju, neutraliziraju se (npr. zeleno neutralizira crveno, a žuto neutralizira plavo).

Što nudi linija Couvrance

Ovisno o Vašim potrebama prikrivanja izaberite između Couvrance zelenog, žutog ili koraljnog korektora u stiku!

Nanesite hidratantnu kremu i pričekajte da se upije. Couvrance korektor je potrebno nanijeti na izravno na nepravilnosti i lagano tapkajući utrljati. Zatim nanesite Couvrance kompaktnu obojenu kremu u odgovarajućoj boji.

Za korekciju težih nepravilnosti koristite Couvrance kompaktnu obojenu kremu (prijašnji naziv je bio kompaktni krem puder) koji sadrži posebnu formulu s visokim udjelom pigmenata (do 40 posto) za prikrivanje težih nepravilnosti na koži. Lako se nanosi pomoću priložene spužvice, čime omogućuje prikrivanje u tankom sloju bez učinka maske. Vrlo je postojana i otporna na vodu, a sadrži i visok faktor zaštite SPF 30. Dolazi u dvije različite teksture – za suhu (KOMPAKTNA OBOJENA KREMA • UDOBNOST • SPF 30) i masnu kožu (KOMPAKTNA OBOJENA KREMA • UDOBNOST • SPF 30), od kojih svaka ima četiri različite nijanse.

Nakon čišćenja i hidratantne kreme pomoću priložene spužvice nanesite Couvrance kompaktnu obojenu kremu na kožu, i to suhom spužvicom za jače prekrivanje, a mokrom spužvicom navlaženom Avène termalnom vodom u raspršivaču za transparentnije prekrivanje. Puder nanesite nježnim tapkanjem bez trljanja. Završite nanošenje Couvrance kompaktne obojene kreme ujednačavanjem boje razmazujući od sredine lica prema rubovima. Spužvicu je potrebno povremeno oprati vodom i sapunom te ostaviti da se osuši na zraku.

Za korekciju lakših nepravilnosti i kod kože sklone ljuskanju koristite Couvrance tekući puder  koji sadrži 15%  pigmenata, što omogućuje umjerenu moć prekrivanja bez nanošenja debelog sloja pudera. Na koži ostavlja matirajući učinak. Nemasne je teksture i vodootporan, te sadrži faktor zaštite SPF 15. Dolazi u četiri različite nijanse.

Nanesite na kožu hidratantnu kremu kao podlogu i pričekajte da se upije. Couvrance korektivni tekući puder nanesite na vrhove prstiju i rastrljajte. Nježno razmažite po koži od sredine lica prema rubovima i vratu.

Za korekciju dubljih bora i ublažavanje njihove vidljivosti koristite Couvrance korektor u kistu. Može poslužiti i za prikrivanje sitnih bora, podočnjaka i pjega.

Nanesite na kožu hidratantnu kremu kao podlogu i pričekajte da se upije. Kod prve primjene bazu olovke treba okrenuti nekoliko puta da biste doveli korektor do kista. Prilikom prekrivanja podočnjaka proizvod nanesite od unutrašnje strane oka prema vanjskoj. Kod ostalih nepravilnosti kistom nanesite korektor i utapkajte prstima. Za potpuno ujednačavanje boje tena upotrijebite jednu od nijansi Couvrance korektivnog tekućeg pudera.

Couverance prozračan mozaik višebojni puder sadrži odabrane nježne pastelne nijanse pomoću kojih matira ten i učvršćuje šminku. Nanosi se velikim kistom na cijelo lice i vrat, nakon nanošenja tekućeg ili kompaktnog pudera.

Couverance prirodni sjaj mozaik višebojni puder sadrži nijanse pomoću kojih ujednačuje ten i daje prirodan sjaj zreloj koži. Nanosi se velikim kistom na cijelo lice i vrat, nakon nanošenja tekućeg ili kompaktnog pudera.

Couverance brončani mozaik višebojni puder sadrži zlatnobrončane nijanse koje licu daju izgled prirodne preplanulosti. Može se koristiti na cijelom licu kako biste popravili boju tena ili samo na istaknutim dijelovima (obrazi, vršak nosa i brade), kako biste naglasili konture lica.

Mozaični puderi nanose s velikim kistom za šminku nakon tekućeg ili kompaktnog pudera. Različite boje u mozaičnim puderima mogu se nanijeti kao sjenilo na vjeđama pomoću malog kista.

Oči istaknite Couvrance visokopodnošljivom maskarom koju mogu koristiti i osobe s osjetljivim očima i nosioci kontaktnih leća. Maskara sadrži inovativnu zakrivljenu četkicu, koja olakšava nanošenje svojim udubljenim dijelom, a potom i razdvajanje trepavica svojim izbočenim dijelom.

Medicinska korektivna kozmetika nije dio šminke u užem smislu riječi, i namijenjena je svim osobama koje žele prikrivanje, jednako muškarcima i ženama. Mogu je koristiti osobe s osjetljivom kožom, neovisno o tipu kože. Koristi se i u dermatološkim ordinacijama, gdje je nakon tretmana laserom i dermoabrazije, kemijskog pilinga ili primjene kožnih implantata potrebno prikriti tragove postupka.

I da zaključimo, način nanošenja medicinske korektivne kozmetike je specifičan, pri čemu je važno poštivati nekoliko osnovnih pravila:

  • prije svega, kožu je potrebno temeljito očistiti,
  • potom nanijeti odgovarajuću hidratantnu kremu za lice, što čini dobru podlogu,
  • slijedi neutralizacija bojom: proizvod se nanosi u manjim količinama da ne prevlada boja korektora; u kombinaciji s podlogom treba činiti svijetlo sivkastu bazu,
  • ujednačavanje boje tena tekućim ili kompaktnim krem puderom provodi se laganim utapkavanjem pudera na kožu, pokretima bez razmazivanja proizvoda preko lica, a zbog visoke koncentracije pigmenta dovoljne su male količine pudera za potpun učinak prikrivanja te prozračan i prirodan izgled,
  • ostaju samo učvršćivanje šminke, nanošenje maskare te fiksacija šminke Avène termalnom vodom.

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.