Društvo Srbija

Koš za sreću prvi put na Tvrđavi!

 

Humanitarna utakmica koja već tri godine okuplja javne ličnosti i sportiste koji se kroz košarkaški meč bore za pomoć ugroženih, ove godine će se održati na terenima KK Partizan na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Nakon prošlogodišnjeg spektakla u kojem Nemanja Nedović akrobatičnim zakucavanjima nije uspeo da svoju ekipu odvede do zlata, ove godine će se održati treće izdanje humanitarne utakmice od koje će sva sredstva biti prosleđena socijalno ugroženim, višečlanim, porodicama.

IMG_8684

Ovog juna, kapiteni ekipa biće reprezentativke Milica Dabović i Tamara Radočaj koje će u avgustu predvoditi i nacionalni sastav na OI. Kako je okupljanje reprezentativaca zakazano za 15. jun, pravo će iznenađenje biti ko će nastupiti na Košu za Sreću imajući u vidu da su Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović pružili podršku inicijativi mladog novinara Petra Lazića, zaduženog za organizaciju utakmice. Bek Unikahe Stefan Marković će igrati sa brojem 12, 89-ku je zadužio Stevan Jelovac koji takođe dolazi iz Endese, a u timu Plavih će se naći braća košarkaši, Danilo i Luka Anđušić.

IMG_8860
Posle dve vrlo uspešne godine na Fontana sportskom letu u kojima je novčana pomoć prosleđena ugroženima u majskim poplavama 2014. godine i godinu dana kasnije Prvom srpskom društvu za disleksiju, Koš za Sreću se sa Novog Beograda seli u Stari Grad gde će učesnici ovog događaja, uz slobodan ulaz za sve ljude koji žele da se dobro provedu uz mogućnost da pomognu nekome, očekivati publiku.

Na scenu se vraća takmičenje poznatih dama koje je bilo u programu i 2014. godine, sa nekoliko inovacija, a novitet je takmičenje u šutiranju trojki u konkurenciji profesionalnih fudbalera.
IMG_9181 Neki od učesnika koji nisu u svetu sporta, mada se po igri ne bi reklo, jesu popularni voditelj emisije „24 minuta“ – Zoran Kesić, koji je ponovo tu nakon godinu dana pauze. Balerina i Stanoje (Aleksandar Radojičić i Peđa Vasić) će u istom taboru braniti boje ekipe filma „Montevideo“. Izražena će biti i rep scena u vidu grupe THCF i člana Beogradskog sindikata, Boška Ćirkovića Škaba. Braća Anđušić i Stevan Jelovac su igrači od kojih se može očekivati da će prelomiti utakmicu, uz reprezentativce. Notu muzičara će doneti Željko Vasić, Bojan Marović i Marko Mandić, a tu će biti i miljenik mlađe publike, najpoznatiji srpski jutjuber Bogdan Lalović – Serbian Games BL.

Prvi meč nakon titule na Rolan Garosu, na terenima Partizana odigraće mlada Olga Danilović, kojoj će konkurencija biti glumica Dragana Mićalović, miss universe Anđelka Tomašević, pevačica Goga Stanić, novinarke Dušica Jakovljević, Zorica Radulović, Bojana Lazić,  Katarina Srećković, kao i mlada manekenka Tijana Stoisavljević.
„Svaka nova godina organizovanja Koša za Sreću je za nas novi uspeh, uvek su tu i novi problemi ali uspevamo da izađemo na kraj sa njima i pomognemo. U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ ćemo sarađivati i u akcijama „Humanitarna menjaža dresova“ i „Fakultetski razgovor“, sve do Božića 2017. kada će celokupna donacija otići ugroženima. Onima koji još uvek nisu isplanirali dolazak na terene Partizana u utorak, bih poručio da je odličan provod zagarantovan i da su doborodšli. Hajde da zajedno pomognemo socijalno ugroženim, višečlanim porodicama“ – poručio je mladi organizator Koša za Sreću, novinar Petar Lazić.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.