Konkursi Srbija

U Kulturnom centru Pančeva otvoren konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima za 2020. godunu

Kulturni centar Pančeva otvorio je konkurs za 2020. godinu za izlaganje u svojim galerijskim prostorima – i to za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe.

Na konkursu prednost imaju inovativni projekti koji dosad nisu realizovani u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva. Umetnici koji su izlagali u galerijskim prostorima ovog kulturnog centra u periodu manjim od pet godina, nemaju pravo da se prijave na konkurs. Takođe, poželjno je da projekat sa kojim konkurišete ne bude izlagan u drugim galerijskim prostorima tekuće godine.

Galerija obezbeđuje:
  1. galerijski prostor – na raspolaganju su tri galerijska prostora: Galerija savremene umetnosti „Pančevo”, Galerija „Milorad Bata Mihailović” ili Foaje Kulturnog centra Pančeva;
  2. stručnu pomoć pri postavci;
  3. PR aktivnost;
  4. dostupnu tehničku opremu 20 postamenata, dva plazma TV i dva projektora;
  5. katalog i plakate.
Za konkurs je neophodno podneti:
  1. koncept umetničkog projekta i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resursi) do 2.000 karaktera – u Vordovom dokumentu;
  2. vizuelnu dokumentaciju/do deset reprodukcija radova koji će biti predloženi za izložbu, sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja (materijal može biti na fotografijama ili na CD-u, u JPG formatu rezolucije 300 dpi), slati preko WeTransfer-a;
  3. radnu biografiju do 2.000 karaktera, sa kontakt podacima (adresa, telefon i imejl).

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene. Autori su dužni da najkasnije nedelju dana po završetku izlagačkog termina podignu svoje radove iz prostora galerije.

Konkursnu dokumentaciju, sa naznakom ZA KONKURS, obavezno dostavite na imejl (panart@panet.rs) ili poštom na sledeću adresu: Galerija savremene umetnosti „Pančevo”, Vojvode Živojina Mišića 1, 26000 Pančevo, Republika Srbija. Konkursna dokumentacija neće biti vraćena.

Projekte razmatra Umetnički savet Galerije savremene umetnosti „Pančevo” i daje predloge po prostorima. Savet ima pravo da određeni broj termina da umetnicima po pozivu. O rezultatima konkursa, koji je otvoren do 30. septembra 2019, umetnici će biti blagovremeno obavešteni.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.