Konkursi Srbija

RAS: Besplatna usluga mentoringa za sektor prerađivačke industrije

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije, sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP), koja posluju u sklopu sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije (RAS), razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). To je besplatna usluga koju mogu koristiti mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici (MMSPP), a zainteresovani korisnici dobijaju sveobuhvatnu podršku kroz individualni pristup u samoj kompaniji – u trajanju od 25 do 50 sati.

Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge razvijaju i sprovode akcioni plan čiji je cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Pravo na učešće u Programu imaju MMSPP koji ispunjavaju sledeće uslove:

  • da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre aprila 2016. godine;
  • da obavljaju delatnost u sklopu jednog od sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike;
  • da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
  • da su u većinskom privatnom vlasništvu;

Dosad je oko 2.000 korisnika izrazilo zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla u poslovanju. Korisnicima je trenutno na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom podneti lično ili preporučenom poštom ARRA, sa naznakom: Prijava za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije. Javni poziv će biti otvoren do 19. aprila 2019, a ukupan budžet iznosi tri milijarde devet stotina miliona dinara. Krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoring je 20. novembar 2019. godine.

Za detaljnije informacije možete se obratiti RAS na imejl: mentoring4sektora@ras.gov.rs ili na broj telefona: +381 11 339 88 09.

(Fotografije: Mentoring članova Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA); © JICA)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.