Konkursi Srbija

Otvoren konkurs za kantautore na Poletovom festivalu Cantout by Rockstar

Galerija Polet ove godine, od 27. do 29. avgusta, organizuje drugi po redu Poletov kantautorski festival – Cantout by Rockstar i tim povodom raspisuje konkurs za sve zainteresovane kantautore.

Na konkurs za učešće mogu se prijaviti punoletni kantautori koji će imati mogućnost da svoj rad predstave publici u dve kategorije (takmičarskom i revijalnom delu). Zainteresovani mogu poslati svoje radove u video formatu (maksimalno dve autorske pesme) sa umetničkom biografijom i jednom fotografijom u visokoj rezoluciji na e-mail adresu: poletnovi@gmail.com, sa naznakom Takmičarski ili Revijalni deo. Na samom takmičenju kantautori mogu izvesti isključivo autorske pesme uz pratnju jednog instrumenta (jedna ili dve, po izboru autora). Selekciona komisija će od prispelih radova odabrati takmičare, a odluka će biti javno objavljena na zvaničnoj stranici Galerije Polet. O najboljima će, na festivalu CantOut by RockStar, pored žirija koji će činiti kompetentni stručnjaci u ovoj oblasti, odlučivati i publika glasanjem za autore i pesme, čime će festivalska interakcija biti podignuta na viši nivo dovođenjem kantautora u što direktniju vezu sa publikom i pružanjem podstreka da stvaraju dalje. Stručni žiri doneće odluku o novčanim nagradama prvoj (15.000,00 RSD), drugoj (10.000 RSD) i trećoj nagradi (5.000,00 RSD), a biće dodeljena i specijalna nagrada publike, kao i zahvalnice svim učesnicima.

Poletov kantautorski festival je nastao iz inicijative da se kantautori i njihovo stvaralaštvo učine vidljiviijim i da se mapira kantautorska scena sa svim svojim vrlinama i potencijalima. Specijalni gosti tokom trajanja festivala CantOut by RockStar biće i etablirani kantautori i ostvareni umetnici, čime će se, kao i prošle godine, izraziti poseban vid kolegijalne podrške u razvoju kantautorske scene u Srbiji i regionu.

Generalni sponzor festivala je RockStar Energy Drink, a zvanični hashtag #cantoutbyrockstar. Sve informacije u vezi sa festivalom CantOut by RockStar možete pratiti na oficijelnoj stranici festivala, kao i na stranici Galerije Polet, a tokom festivalske promocije će za sve zainteresovane biti održan Otvoreni dan za sva dodatna pitanja, kao i Donatorsko festivalsko veče, čiji će datumi biti naknadno objavljeni.

Dodatne informacije o događaju možete pronaći OVDE.

Konkurs za učešće otvoren je do 20. avgusta.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.