Konkursi

Beč traži start-apove za nova energetska rešenja

Poslednjih godina tržište električne energije je u stalnom pokretu. Promenjeno ponašanje klijenata, konkurencija i digitalizacija donele su novu dinamiku unutar branše. Tako je bečko energetsko preduzeće „Wien Energie”, u potrazi za start-ap firmama u oblasti razvoja novih poslovnih modela, i ove godine organizovalo konkurs „Innovation Challenge 2018”. Plan je da mlada preduzeća iz celog sveta, sa stručnjacima iz preduzeća „Wien Energie”, isprobavaju nova energetska rešenja. Težište konkursa čine oblasti pametna infrastruktura, e-mobilnost, rad 4.0, fotonaponski paneli i inteligentna rešenja za potrošače.

„Mi smo u potrazi za start-apovima ‚sa energijom’! Zajedno želimo da razvijemo pametna energetska rešenja za naše klijente. Kreativnost i fleksibilnost start-apova, u kombinaciji sa našim znanjem i iskustvom, nude najbolje preduslove”, kaže Mihael Štrebl, predstavnik bečkog preduzeća „Wien Energie”.

Cilj konkursa je izrada konkretnih poslovnih modela i usluga u oblasti energetike, koji će biti sprovedeni od strane stručnjaka i start-ap preduzeća. Prijava za start-ap preduzeća traje do 15. jula 2018. godine.

Deset najboljih start-apova biće u septembru pozvani u inovativni kamp, gde će zajedno sa ekspertima iz oblasti energetike moći tri dana da rade na izradi svojih ideja. Potom će komisija izabrati pet projekata koji najviše budu obećavali, a start-apovi će do kraja godine moći da razviju prototip, koji će biti predstavljen u velikom finalu.

(Fotografije: ©Wien Energie)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.