Društvo Bosna i Hercegovina

Kompanija Nelt otvorila novi regionalni distributivni centar u Bijeljini

U prisustvu predstavnika vlasti, poslovne zajednice i medija, danas je u Bijeljini svečano otvoren novi Neltov distributivni centar. Ovom investicijom, vrednom 2 miliona KM, završen je šestogodišnji investicioni ciklus, započet otvaranjem distributivnih centara u Sarajevu i Banja Luci, sa ciljem obezbeđivanja infrastrukture za nesmetano izvođenje distributivno prodajnih operacija na tržištu BiH.

Novi NELT distributivni centar u Bijeljini 01

Distributivni centar Bijeljna zauzima površinu od oko 2000m2, od čega 200m2 čini skladišni prostor u temperaturnom režimu od 0 do 4C, 540m2 skladišni prostor u temperaturnom režimu od 10 do 20 C i 560m2 čini ambijentalno skladište. Ukupna površina kancelarijskog prostora iznosi oko 600 m2. Pokrivaće prodaju i distribuciju na teritoriji severoistočne Bosne i Hercegovine, uključujući oba entiteta i distrikt Brčko, te veće gradove sa okolinom kao što su Bijeljina, Tuzla, Zvornik, Brčko i Modriča.

Skladišni prostor opremljen je najsavremenijom skladišnom opremom – visokoregalnim i čeonim vuljuškarima i WMS sistemom GOLD kategorije, a do kraja naredne godine u ovom objektu biće implementirana i Pick To Voice tehnologija za komisioniranje robe putem glasovnih komandi, čiji je  Nelt pionir u upotrebi na tržištima Srbije i Crne Gore.

Novi NELT distributivni centar u Bijeljini 02

,,Izgradnja novog distributivnog centra zajedno sa implementacijom SAP poslovnom sistema, jedan je od najznačajnijih projekata Nelta BiH u 2015. godini. Imajući u vidu činjenicu da su novi skladišni kapaciteti izgrađeni prema najvišim tehnološkim i bezbedonosnim standardima, uveren sam da ćemo pored unapređenja postojećih operacija ostvariti i saradnju sa novim partnerima u narednom periodu”, rekao je Neven Hadžisulejmanović, izvršni direktor Nelt d.o.o.

,,Kompanija Net do danas je na tržištu BiH investirala 15 miliona KM, obezbedila preko 250 radnih mesta i doprinela razvoju mladih i perspektivnih pripravnika koji su danas nosioci Neltovog poslovanja u BiH. Izgradnja distributivnog centra u Bijeljini još jedan je značajan korak u unapređenju poslovnih procesa i zadovoljenju potreba naših partnera na ovoj teritoriji”, izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

U ovoj poslovnoj godini kompanija će zabeležiti neto prihod od cca 100 miliona eura, što je po ostvarenim neto prihodima svrstava među četiri vodeća distributera robe široke potrošnje u BiH.

Nelt je prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine od 2006. godine. Sa sedištem u Istočnom Sarajevu i distributivnim centrima u Banjaluci i Bijeljini kompanija zapošljava preko 200 ljudi. Nelt u BiH sarađuje sa principalima Mondelez, Arla, Bic, Philips, British American Tobacco, Japan Tobacco International, Fabrika duhana Sarajevo,  Neoplanta, Kent i Majevica.

Nelt d.o.o. član je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 8 kompanija u 12 zemalja u Evropi i Africi.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.