Kompanija Marbo Product četvrti put dobitnik priznanja Top Employers

0

Kompanija Marbo Product, koja od 2008. godine posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo, četvrti put za redom je proglašena za najboljeg poslodavca u Srbiji od strane „Top Employers“ Instituta iz Holandije. Kompanija je, po prvi put, priznanjem Top Employer sertifikovana i na tržištu Bosne i Hercegovine i jedina je kompanija na ovom tržištu koja poseduje ovo prestižno priznanje.

Kompanija Marbo Product zapošljava više od 1300 ljudi u proizvodnim pogonima u Magliću u Srbiji, u Laktašima u Bosni i Hercegovini, kao i sedištu kompanije u Beogradu. Osvajanje ovog prestižnog priznanja predstavlja potvrdu dugoročnih napora koje kompanija PepsiCo ulaže zaposlene kao najvredniju investiciju kompanije.

„Kao i svih prethodnih godina, vodeći se principima „Poslovanja sa svrhom“ nastojali smo da rad u našoj kompaniji obeleži bezbedna i inkluzivna radna sredina, najviši standardi u pogledu uslova rada, kao i zapošljavanje novih talenata, podrška njihovom razvoju kroz napredne procese učenja i razvijanja lidera i to uz zaštitu ljudskih prava. Deo raznolikosti koju promovišemo jeste i uključivanje većeg broja žena na menadžerske pozicije u kompaniji, po čemu je PepsiCo Srbija među vodećim zemljama u Evropi, u okviru PepsiCo grupe. Takođe, veoma smo ponosni što smo priznanjem Top Employers po prvi put nagrađeni i u Bosni i Hercegovini“ istakla je Bojana Vasiljević, senior menadžer za ljudske resurse kompanije PepsiCo na području Zapadnog Balkana, Mađarske i jugoistočne Evrope.
Kompanija PepsiCo na tržištu Srbije sprovodi čitav niz projekata edukacije među kojima su se izdvojili PepsiCo Start, program namenjen diplomcima bez radnog iskustva, PepsiCo Go Challenge program, namenjen diplomcima sa ciljem da razviju novi, jedinstveni prehrambeni proizvod, kao i Talent menadžment program. Pored toga, svim zaposlenima dostupni su najbolji primeri prakse implementirani širom sveta, u više u 200 zemalja u kojima PepsiCo grupa posluje, kao i programi PepsiCo Unversity-a. Kompanija intenzivno investira u talente time što stvara multikulturalno, inkluzivno i stimulativno radno mesto. Kompanija svake godine primi više stotina prijava za otvorene radne pozicije, ali istovremeno neguje i praksu razvijanja talenata i interne selekcije, pa mlađe kolege iz kompanije dobijaju priliku da uče i napreduju.

Proces dobijanja Top Employers sertifikata uključuje strog i transparentan sistem istraživanja, brojne procedure, počevši od učešća u Istraživanju više od 600 najboljih HR praksi. U nalazima nezavisnog istraživanja uslova rada u kompaniji PepsiCo, predstavnici instituta naveli su da: “PepsiCo stvara izuzetne uslove za zaposlene, neguje i razvija talente na svim nivoima organizacije i dokazao je svoj status lidera u domenu ljudskih resursa, uvek nastojeći da optimizuje svoje prakse zapošljavanja i da razvija svoje zaposlene”.

Ovom prilikom Marbo Product se pridružio grupi od 20 država u Evropi u kojima PepsiCo posluje, a koje su sertifikovane kao najbolji poslodavci. Prestižno priznanje kompanija PepsiCo dobila je prvi put 2011. godine i nastavila je da ulaže u razvoj svojih zaposlenih pružajući im relevantna znanja iz struke, podržavajući kreativnost i lični razvoj unutar korporacije.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend