Društvo Srbija

Kako HR menadžeri procenjuju kandidate za posao?

U subotu, 18. jula, od 11 časova, pridružite nam se na besplatnom seminaru: „Kako HR menadžeri procenjuju kandidate za posao?”.

Koliko su pouzdani alati, poput psiholoških testova, koji se koriste u proceni kandidata? Da li se na osnovu intervjua zaista mogu uspešno proceniti nečije lične karakteristike? Ko su najčešće intervjueri i procenjivači, koliko su stručni, kompetentni i objektivni? Koliko se vode racionalnim, a koliko osećajima i intuicijom? Da li konačna „pozitivna” ocena o kandidatu automatski govori o nečijoj vrednosti, a „negativna” o nečijoj nedovoljnoj sposobnosti? Da li takozvani assessment centri zaista detektuju one najkompetentnije kandidate? Kako se fenomen „favorizovanja kandidata” manifestuje u privatnom sektoru?

Bez obzira da li vam ovaj seminar privlači pažnju  kao budućem intervjueru – procenitelju ili kao kandidatu koji traži posao, svakako će vam koristiti. Na seminaru ćete saznati:

  • koje su tehnike intervjuisanja koje povećavaju objektivnost procene kandidata,
  • šta je psihometrija i kako se kreiraju psihološki testovi,
  • koji su specifičnosti selekcije u malim i srednjim preduzećima, korporacijama, kao i agencijama za posredovanje pri zapošljavanju,
  • kako „preporuke” i „urgencije” mogu da poremete proces selekcije i procene kandidata.

Iskustvo profesionalca: Nenad Ljubisavljević

nenad.jpgNenad Ljubisavljević, dipl. psiholog, 14 godina se bavi selekcijom i regrutovanjem kandidata. Vodio je stotine konkursa, intervjuisao i testirao hiljade kandidata, pregledao desetine hiljada prijava. Radio je i u službama za ljudske resurse u korporacijama i u agencijama za posredovanje pri zapošljavanju; selektirao kandidate kako za mala i srednja preduzeća, tako i za multinacionalne kompanije. Intervjusao je kandidate za pozicije od manualnih radnika do top menadžera. Poslednjih 7 godina radi na poziciji HR Managera za firme-članice MSAN grupe u Srbiji, najveće regionalne IT grupacije.

Ko može da se prijavi?

Broj mesta je ograničen! Ukoliko želite da prisustvujete seminaru, požurite i prijavite se kako biste iskoristili jedinstvenu priliku da besplatno čujete korisne savete i unapredite svoja znanja i veštine. Za lično prisustvovanje seminaru možete se prijaviti do petka 17. jula, do 11 časova. Prijavite se klikom na ovaj link.

Gde i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama kompanije LINK group (Cara Dušana 34, Zemun), 18. jula, sa početkom u 11 časova​. O mogućnostima praćenja putem live streama bićete naknadno obavešteni.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se u odgovoru na ovaj mejl.

Srdačno vaš,
Centar za razvoj karijere

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.