Društvo Srbija

Kako da održite strast u vašem braku

Ma koliko bili uvereni u čvrstinu ljubavi na kojoj brak počiva, odnosi između bračnih partnera mogu lako upasti u zamku svakodnevnih briga i rutina. Nažalost, proces međusobnog udaljavanja partnera je mahom diskretan i postupan, te problem u vezi najčešće konstatujemo tek kada definitivno nastupi. Zbog toga ćemo se baviti pitanjem strasti u braku, tačnije ponuditi nekoliko saveta koji mogu pomoći prilikom ponovnog buđenja i održavanja strastvenog odnosa među partnerima.

Otvoren razgovor

Kulturu razgovora je potrebno negovati bez obzira na to da li slutite neki problem ili ne. Otvoren razgovor je ključ uspeha svake veze, te će tako doprineti i održavanju strasti u njoj. Podelite sa partnerom vaše želje i osećanja, te ga podstaknite da i on sam verbalizuje sve što oseća. Na ovaj način će vaša veza biti transparentnija, te ćete bolje razumeti jedno drugo i na bolji način pristupati negovanju vašeg ljubavnog odnosa i suživota uopšte.

Eksperimentisanje

Seksualni život je kao i svaki drugi segment života podložan rutinama, te u braku može doći do zasićenja ili čak izostanka ovog vida pokazivanja ljubavi. Eksperimenti u ovom pogledu su više no poželjni, te bi bilo dobro da iznenadite partnera nekom igračkom ili izazovnim vešom, a možete čak i zajedno posetite neki sex shop i od samog iskustva biranja rekvizita načinite vreme za zbližavanje. Svaki dobro opremljen sex shop u Srbiji će moći da vam ponudi brojne interesantne rekvizite, te ćete zasigurno pronaći nešto što će učiniti vaš seksualni život uzbudljivijim.

Samopouzdanje

Samopouzdanje oba partnera je važan činilac uspešnosti jedne veze. Ukoliko radite na svom samopouzdanju, nesumnjivo ćete se bolje osećati povodom svog braka, dok ćete u suprotnom biti podložni negativnim osećanjima poput ljubomore. Ovo svakako znači da ćete radeći na sebi ujedno raditi i na svojoj vezi, a istovremeno je potrebno komplimentima i pažnjom doprinositi visokom samopouzdanju partnera.

Zabava

Kada je u pitanju održavanje strasti, ovo ne znači samo govoriti o seksu i raditi direktno na ovom segmentu veze, već znači i deliti iskustva mimo ovog vida intime, koja će kasnije indirektno uticati i na ono što se dešava u spavaćoj sobi. Ukoliko delite samo rutinske korake svakodnevice, počećete jedno drugo zapravo da asocirate isključivo na obaveze i brige. Potrudite se da delite sa partnerom zabavne trenutke i upuštate se u zajedničke aktivnosti, koje će vam i kasnije biti tema razgovora i kojima ćete se i ubuduće radovati. Ukoliko ratseretite svoj brak monotonije na ovaj način, to će se reflektovati i na vaš seksualni život.

Znaci pažnje

Nikada nemojte prestati da koketirate sa svojim partnerom, da ga osvajate i pokazujete mu ljubav. Vrlo je važno da svojim delima, koja ne moraju biti uvek grandiozna i podrazumevati velikodušne poklone, pokazujete svoja osećanja i činite da se partner oseća voljenim. Ovo može značiti i da se setite da mu skuvate čaj koji voli da popije pred spavanje ili da se u toku redovne nabavke setite da ubacite i njegov omiljeni slatkiš u korpu. Vi svakoga dana zapravo imate prostora da pokazujete svom partneru ljubav, te nemojte propustiti nijednu priliku da to učinite.

Romantika

Romantika nas, čini se, sasvim prirodno asocira i na strast, te budući da su veoma usko povezane, romantiku ćemo smatrati najprikladnijim uvodom u strastvene trenutke. Biti romantičan, međutim, ne mora da znači da biste morali redovno da pišete pesme supružniku i posipate ružine latice po spavaćoj sobi, već će ona u okviru vašeg suživota biti prisutna ako ne zaboravljate da stavljate partnera na prvo mesto i podsećate ga da je vredan ljubavi. Vrlo je važno da budemo zadovoljni emotivnim odnosom sa osobom sa kojom imamo seksualne odnose. Ako birate između omiljene serije i razgovora sa njim, izaberite razgovor, a kada imate vreme za vas dvoje, potrudite se da ti trenuci budu ispunjeni nežnošću. Popijte po čašu vina na terasi u toku letnje večeri ili pustite muziku nežnih tonova uz zajedničku večeru.

Ne biste li podstakli strast u vašem braku, na prvom mestu bi trebalo da negujete odnos sa partnerom kroz koji ćete naglašavati jedno drugome značaj vaše veze. Ukoliko imate na umu da je važno raditi na svim segmentima ljubavnog odnosa, nećete biti u riziku od stupanja u takozvanu fazu cimerisanja, a naposletku će se ovakav pristup vezi nesumnjivo pozitivno odraziti na uzbuđenje i varnice u pogledu intimnih odnosa.

About the author

Velibor Živkov

Velibor Živkov je lifestyle kolumnista za Adria Daily Magazin, Lips And Heels i Wannabe magazin. Po struci industrijski dizajner odeće ali se bavi istraživanjem online kontenta i modnog marketinga. U slobodno vreme se bavi dizajnom keramike, fitnesom i negom brade u stilu pravog milenijalca. Pratite ga na Instagramu za više modnih ideja i svakodnevnih inspiracija.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.