Društvo Srbija

Još šest dana do zatvaranja prijava za PowerUp!

Prijave za PowerUp!, najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti čistih tehnologija, zatvaraju se 11. marta. Ove godine takmičenje je po prvi put dobilo podršku Ministarstva za inovacije i tehnoločki razvoj, a startapi iz Srbije će imati priliku da se priključe trci za novčanu nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 evra. Učesnici će, takođe, imati jedinstvenu priliku da svoje projekte predstave međunarodnim investicionim fondovima, i da dobiju savete od najboljih svetskih stručnjaka .

PowerUp! je najveće startap takmičenje u ovom delu Evrope u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway® poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

„Učesnici Highway® akceleratora mogu očekivati podršku u različitim poljima, uključujući pravnu zaštitu i zaštitu intelektualnog vlasništva, treninge agilne metodologije i prezentovanja, kao i mnoge druge veštine. Mi sarađujemo sa vellikim brojem naučnih instituta i univerziteta, kao i sa inženjenirma i tehnološkim ekspertima iz različitih oblasti i industrija. Takođe, pomažemo startapima da dođu do svojih prvih korisnika, pomažući im da krenu na put ka uspešnoj budućnosti“, izjavio je Jakub Miler, izvršni direktor kompanije InnoEnergy za Centralnu Evropu.

Startapi koji prođu fazu apliciranja, biće pozvani da učestvuju na radionicama priznatih, međunarodnih, poslovnih mentora. Ove radionice će pripremati učesnike za nacionalno finale, kao i za veliko finale, tokom kojih će imati priliku da svoje projekte predstave investitorima i stručnjacima iz industrije. Pobednik će biti izabran 21. maja u Krakovu tokom Impact’19 – najveće ekonomske konferencije u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha (“Clean Air Challenge”) tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.

Uslovi učešća na takmičenju, formular za prijavu, kao i sve potrebne informacije dostupne su na www.powerup.innoenergy.com

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.