Društvo Srbija

Jonska ostrva – u Beogradu

Na nedavno završenom međunarodnom sajmu turizma u Beogradu uz dosta posetilaca, bilo je nekih novih sadržaja koji najavljuju dobre kulturne veze, kao Iran, Indonezija…Južna Afrika. No, naši ljudi, tradicionalno, najviše su se zadržavali i raspitivali na štandovima Nacionalnih turističkih organizacija Grčke, pa potom Turske, Slovenije (koja je bila i partner Sajma turizma). Slovenci, kao i uvek najbolji u marketingu, jako malim intervencijama izazvali su veliki efekat pažnje…Turska, takođe, raznim lokalnim zanatima i prezentacijama, pokušala je da približi kulturu, mada su na panoima insistirali na antičkim lokacijama… Civilizacija.

efbf1afd-e143-408f-8db5-03b42ce16e04

Naša zemlja pohvalila se banjama i Teslom. Niti je malo, niti beznačajno. Reklo bi se da mi imamo resurse, ali ne i brendiranje, pozicioniranje, kao i komunikaciju kakvu kvalitet resursa zaslužuje. Ali, pečenja nije manjkalo u Hali 4, gde su se predstavljale turističke destinacije Srbije. Wellness, spa i prasence…Ludilo. da ne generalizujemo, ali jako mali broj privatnih hotela i banjskih centara , imao je tek pristojne štandove.

Nacionalna Turistička organizacija Grčke, velesila u turizmu. Koja sa godišnjim  prihodom od oko 18 milijardi dolara , zaista zna kako da se predstavi.  Posebno na tržištu na kome je voljena kao destinacija, ali koje voli i poznaje kulturu Grčke. Otvoren prostor i brendiranje bojom Grčke uz mnoštvo regija koje su se predstavile, odavale su živost, pristupačnost i prijateljstvo. Kada je o prijateljstvu reč, glavni dogadjaj , kome je prisustvovao i Nj.E, ambasador, gospodin Ekonomides, bio je nastup dečije folklorne grupe.Tako, na štandu kod prijatelja, naša kultura. Grčka je poslala poruku zahvalnosti za prijateljstvo i ljubav. Poruka je , mi se poznajemo i volimo!

Zapitali smo se, šta bi to bilo novo, kada je o tako poznatoj destinaciji let. Novi su čarter letovi do Jonskih ostrva, čarteri do Peloponeza..Šta bismo još mogli da saznamo o tako poznatoj destinaciji.

Madonna poseduje nekretnine u Grčkoj
Madonna poseduje nekretnine u Grčkoj

U otkrivanju novih dimenzija letovanja u Grčkoj , pomogao nam je  guverner Jonske regije, gospodin Spiros Galjacatos.

‚‚Jonska regija je nešto što tek treba otkrivati. Najpre, vaši  slavni pretci su vam obezbedili mesto počasnih gostiju.Jer, deo vaše i naše istorije nalazi se na Krfu, na ostrvu Vido.Krf je glavni grad, administrativno ,jonskog regiona. Najveće ostrvo je Kefalonija, a vama omiljena je i Lefkada,dok mladji ljudi često idu na Zakintos…Srpski turisti su nam značajni , jer imaju status braće iz inostranstva…Ono što je trend, vezano za jonska ostrva je veliko interesovanje turista iz celog sveta, ali i dalje ostajemo oaza mira, ekologije, najlepših plaža i mora koje je najazurnije…pa, kažu i od Azurne obale. Ono što dodaje vrednost već postojećim prirodnim lepotama, je izuzetna infrastruktura, putevi, brodski prevoz, pa možete tokom odmora na kefaloniji, recimo, obići i Zakintos, Lefkadu…Itaku. naravno, jonska ostrva su atraktivna i nautičkim turistima, što potvrdjuju prelepe jahte i brodovi svetskog džet seta, koji uživa obilazeći neke od najlepših plaža na svetu na ovim ostrvima. Tu su ruski milijarderi, Madona, Bon Žovi…Emir od Katara je kupio zemlju na Itaki i gradi najluksuznije naselje, a takodje i ostrvo koje će biti ostrvo umetnosti-Art Island. Ruski milijarder Ribolovljev, kupio je Onazisovo ostrvo Skorpios, a ima i velikog interesovanja za vile koje su zbog ekonomske situacije u Grčkoj povoljnije nego ikada.‚‚

Ovim preporukama , treba dodati i činjenicu da je bezbednost na najvišem nivou. Meštani ostavljaju ključeve  u autu…Uticaj Venecije, kao i bogata istorija od Odiseja do savremenog doba dodatni su bonusi uz prirodu , kojoj ništa ne može da konkuriše.

Dakle, oko 900.000 turista godišnje iz Srbije odlazi u Grčku. Najveći broj ide u Severnu i istočnu.Probajte Zapadna ostrva, jonske regije, koja reči ne mogu opisati…

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.