Društvo Srbija

Izložba dečijih radova: Triput URA za Novi Sad 2021!

Pored gradova-partnera, značajnih kulturnih institucija i velikog broja različitih organizacija, podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine pružili su i novosadski mališani. Oni su, u svojim vrtićima crtali na temu „Novi Sad – Moj grad“, a najbolji radovi predstavljeni su u okviru izložbe „Triput ura za Novi Sad 2021!“ koja je otvorena danas na Trgu slobode. Tom prilikom, prisutne mališane i njihove vaspitače pozdravio je član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović.

IMG_9079

– Mladost, energija i kreativnost predstavljaju bitne argumente Novog Sada u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Ovom izložbom afirmišemo dečije stvaralaštvo i našim najmlađim sugrađanima dajemo priliku da se izraze i da nam na sebi svojstven način iznesu utiske o životu u Novom Sadu. Grad, posredstvom Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i drugih kulturno-obrazovnih organizacija, vodi računa o najmlađim sugrađanima, upoznaje ih sa kulturom i podstiče njihovu kreativnost, a to je važan segment naše aplikacije za ovu prestižnu titulu – izjavio je Vanja Vučenović.

U projektu koji je realizovan uz podršku Grada Novog Sada i Grada Dortmunda, učestvovala su deca iz 12 vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Deca su crtala na temu „Novi Sad – Moj grad“, a u procesu selekcije odabrano je 100 najboljih radova koji su predstavljeni na izložbi. Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili i direktorica PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev, kao i programski direktor kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine Momčilo Bajac koji je istakao da su deca najvažniji ambasadori Novog Sada i da njihova izložba predstavlja pravi uvod u veliku konferenciju gde će podršku Novom Sadu pružiti predstavnici osam Evropskih prestonica kulture. Izložba „Triput ura za Novi Sad 2021!“ trajaće do 14. septembra, na Trgu slobode.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.