Društvo Srbija

Izabrani pobednici Coca-Cola dizajnspiracija konkursa za primenjeni dizajn

Nakon mesec dana Coca-Cola Dizajnspiracija konkursa i potrage za najkreativnijim idejama za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Coca-Cola brendom, na koji je pristiglo čak 102 rada, sedmočlani stručni žiri odabrao je tri najbolja rada. Uroš Mirković, Milan Ranković i Dušan Glišić pokazali su, prema oceni žirija, najviše inovativnosti i kreativnosti u dizajniranju originalnih elemenata enterijera.

Studenti i diplomci fakulteta i visokoškolskih ustanova bili su pozvani da od 18. aprila do 18. maja prijave svoja kreativna rešenja na konkurs, čime je kompanija Coca-Cola još jednom želela da pruži podršku perspektivnim umetnicima u Srbiji, kao i celoj domaćoj umetničkoj sceni.

Odluku o najboljim radovima doneo je žiri u sastavu: Marko Basarovski –arhitekta, Nemanja Jehlička- kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić- grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema – vizuelna umetnica. Pobednici po kategorijama su:

  • Dizajn rasvete – Uroš Mirković – minimalistička neon samostojeća lampa sa betonskim postoljem
  • Dizajn nameštaja – Milan Ranković- klupa za bašte kafića od medijapana i pleksiglasa
  • Dušan Glišić- Dizajn dekorativnih elemenata – vertikalna instalacija za zid

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom od 1000 evra (isplaćenih u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate) kao i promocijom radova na festivalu Dev9t.

Za vreme trajanja festivala DEV9T u prostoru Stare Ciglane od 09. do 17. juna , publika će moći da vidi izložbu i drugih radova pristiglih na konkurs.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.