IT&Tehnologija

WISeID Kaspersky Lab Security: nova aplikacija za zaštitu bitnih mobilnih podataka

Kaspersky Lab i WISeKey, švajcarska kompanija za sajber bezbednost, objavili su danas lansiranje posebne verzije bezbednosne aplikacije, WISeID Kaspersky Lab Security. Nova verzija spaja najnaprednije bezbednosne tehnologije obe kompanije kako bi korisnicima mobilnih uređaja omogućila bezbedniji i pouzdaniji način mobilne komunikacije i mobilnih transakcija.

Nova verzija WISeID Kaspersky Lab Security aplikacije zaključava lične podatke, kao što su korisnička imena i lozinke, brojevi kreditnih kartica i PIN kodovi, u bezbedan prostor, kreirajući na taj način pouzdane identitete za onlajn aktivnosti, dok se sami podaci čuvaju u obezbeđenom cloud sefu. WISeID kasperskylab Security1 Bezbednosne pretnje za mobilne uređaje uvećavaju se kako po broju, tako i po sofisticiranijem načinu delovanja, pri čemu hakeri pronalaze nove načine da preuzmu kontrolu nad uređajima koji zatim koriste za Bitcoin mining (softver za digitalno plaćanje), ili da prevare korisnike mobilnih uređaja kako bi preuzeli njihov identitet ili podatke sa bankovnog računa. Iako operativni sistemi na mobilnim uređajima omogućuju značajne bezbednosne opcije kreatorima aplikacija, hakeri i dalje uspevaju da iskoriste veliki broj uređaja sa Android i iOS platformama, koristeći pritom brojne različite načine za infekciju malverom.

Bez bezbednosnog softvera na mobilnim uređajima, korisnici su izloženi ovim i drugim pretnjama. WISeID mobilna bezbednosna aplikacija sadrži Kaspersky Mobile Security SDK, dokazano i pouzdano rešenje koje štiti mobilne telefone od pretnji. Uključivanje SDK (Software Development Kit) alatki u aplikaciju obezbedilo je napredne bezbednosne karakteristike na pametnim telefonima, kao što su onlajn i mrežna zaštita, zaštita uređaja i prepoznavanje pretnje, što korisnicima nudi efikasan sloj zaštite.

WISeID kasperskylab Security2

Između ostalog, aplikacija WISeID Kaspersky Lab Security čuva lozinke u šifrovanom sefu, generiše lozinke koje je teško dešifrovati i na bezbedan način sinhronizuje podatke između računara i uređaja koji rade na više operativnih sistema, koristeći bezbedno skladištenje podataka na cloud platformi. Sef može biti otključan samo pomoću glavne lozinke i/ili definisanog obrasca, pri čemu je obezbeđena i dodatna zaštita u vidu softvera za prepoznavanje lica. WISeID Kaspersky Lab Security aplikaciji može se pristupiti onlajn pomoću samo jednog klika.

WISeID Kaspersky Lab Security mobilna aplikacija sa ugrađenim rešenjem Kaspersky Mobile Security SDK, dostupna je za iPhone, iPad, Android, Mac OSX, Windows i Kindle platformu, http://www.wiseid.com

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.