IT&Tehnologija Srbija

Vrnjačka Banja u korak sa vremenom – Interaktivni punkt

U Vrnjačkoj Banji je instalirano pet interaktivnih info punktova. Cilj njihovog postavljanja je omogućiti pristup turističkim informacijama 24 sata neprekidno. Dodirom na ekran korisniku je omogućen jednostavan pristup informacijama Info punkt 1o smeštajnim kapacitetima, ugostiteljskim objektima, turističkim atrakcijama, aktuelnim manifestacijama i drugim servisnim informacijama.  Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje, i funkcioniše isto kao aplikacije za smartphone. Ima  ekran od 42” u FullHD rezoluciji, otporan je na kišu, vlagu, sunce i udarce, opremljen je klima uređajem koji održava temperaturu i onemogućava kondenzaciju na staklu. Takođe je omogućen i besplatni bežični internet.

Info punkt 2

Pored punktova su postavljeni i SOS stubovi koji omogućavaju direktnu komunikaciji sa operativnim centrom SUP-a, uz neprekidni 24 časovni nadzor kamerama.

Prvi u Srbiji radimo na približavanju turistima ovim novim načinom prezentacije. Ima onih koji su još uvijek sramežljivi oko korištenja aplikacije, a drugi znatiželjno počnu pritiskati po staklu čim primete da se radi o nečemu interaktivnom. Ovo je još uvek vrlo nova tehnologija, pa će proći još neko vreme dok se većina turista navikne na ovakvu vrstu promocije“…… kaže Milutin Dumanović član opštinskog veća Vrnjačke Banje zadužen za turizam, i dodaje da je sve ovo finansiralo Ministarstvo za turizam RS, a nosilac projekta je SB „Merkur“ uz podršku Turističke organizacije Vrnjačke Banje.  Vrednost investicije je 15 miliona dinara.  

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.