IT&Tehnologija Srbija

U toku je prijava za deveto Bubble Cup takmicenje u programiranju

Bubble Cup 9 – prijavi se i ti na međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se do kraja marta prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9.

Bubble Cup takmicenje 2

Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno 2008. godine od strane Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji sa željom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima, i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od 3000 učesnika.

Bubble Cup takmicenje 1

Bubble Cup takmičenje sprovodi se u dve faze: 1. faza-dve onlajn runde i 2. faza-finale u Beogradu. Nakon registracije koja je otvorena tokom marta 2016. godine, na internet portalu www.bubblecup.org organizuju se dve onlajn runde – prva od 1. do 25. aprila, i druga od 1. do 25. maja 2016. godine.

Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unapred definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je reč o jednom od retkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svetskim kompanijama.

„Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosofta u Srbiji je da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa. Bubble Cup takmičenje je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora“, ističe Nataša Malinović, Direktor Bubble Cup-a.

Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi bubble@bubblecup.org ili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.