IT&Tehnologija Srbija

U Leskovcu promovisana „Vip 4G LTE” mreža

U kafeu „Safari ABC” u Leskovcu, danas je promovisana nova „Vip 4G LTE” mreža za brži prenos podataka.

Logo „Vip mobajl” kompanije(Fotografija: Logo „Vip mobajl” kompanije)

Nakon što je „Vip mobajl” (engl. Company „Vip mobile”) u aprilu prošle godine uveo mobilnu mrežu najnovije četvte generacije, 4G LTE (engl. „4G Long-Term Evolution”) signal dostupan je sada i u Leskovcu. „Vip mobajl” kompanija stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bi obezbedio korisnicima bolji kvalitet usluga, odnosno unapredio iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Ova mreža omogućava brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet, a za 2016. godinu planirano je i njeno sveobuhvatno širenje.

Takođe, 4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja, kao i brzo učitavanje onlajn sadržaja. Na taj način, korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala. Prosečna brzina 4G mreže je između 40 i 100 megabita po sekundi, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže.

Test brzine „Vip 4G LTE” mreže(Fotografija: Test brzine „Vip 4G LTE” mreže, „Vip mobile”, 2016, Leskovac)

Pored Leskovca, do kraja godine 4G mreža biće dostupna i u Aleksincu, Pirotu, Prokuplju, Surdulici, Vlasotincu i Vranju.

Više informacija o tome kako da postanete korisnici „Vip 4G LTE” mreže, možete pronaći na ovom sajtu.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.