IT&Tehnologija Srbija

U Beogradu otvoren prvi kafić gde plaćate sate, a ne piće – „Share Square”

U Beogradu (naselje Savamala) prekjuče je, u centru urbane kulture, otvoren prvi samouslužni kafić „Share Square”, sa ciljem da sugrađanima ponudi prostor u kojem će moći jednostavno da se druže, rade, provode vreme, dele znanja, veštine i ideje.

(Fotografija. Kafić „Share Square”, 2017, Beograd)

„Share Square” je prvi kafić u Srbiji koji funkcioniše po principu korišćenja po satu. To znači da gosti ovog neobićnog kafića pri izlasku iz lokala ne moraju da zatraže račun za kafu, čaj ili sok, već jednostavno plaćaju onoliko koliko su vremena proveli unutra.

Ovo je jedini kafić u Srbiji koji za jednu cenu pruža neograničene količine kafe i bezalkoholnih pića, grickalice, optički internet – i to u prostoru od 600 kvadratnih metara, koji mogu koristiti kao otvoreni prostor za rad, sastanke ili jednostavno provođenje vremena sa prijateljima.

(Fotografija. Kafić „Share Square”, 2017, Beograd)

„Share Square” je jedinstven i zbog činjenice da svako može da se prijavi kako bi držao ili slušao časove. Svojim korisnicima kafić nudi četiri specijalizovane učionice za držanje časova, uključujući veliku i moderno opremljenu kuhinju, sobu za IT, prostor za profesionalno šminkanje, kao i sobu za muziku. Obezbeđena je i multifunkcionalna prostorija koja se može koristiti za sve druge oblasti, od učenja jezika do pravljenja origamija. Koncept je nastao po ugledu na onlajn društvene platforme, kao što su „Jutjub” i „Judemi”, koje pružaju mogućnost amaterima i hobistima da podele svoja znanja i veštine – i da zarađuju!

(Fotografija. Kafić „Share Square”, 2017, Beograd)

U svetu koji je orijentisan na Internet i društvene mreže, ovakvo mesto će biti osveženje jer će posetioci moći da se upoznaju i komuniciraju sa ljudima sličnih interesovanja – i to uživo, u realnom vremenu i prostoru. Takođe, iskorišćene su i prednosti „onlajn sveta”, pa se zainteresovani, brzo i jednostavno, mogu registrovati i dopuniti svoj račun, pregledati dostupne časove i prijaviti se na njih, oceniti instruktore ili da se prijave kako bi i sami postali instruktori.

(Fotografija. Kafić „Share Square”, 2017, Beograd)

Iza „Share Square-a” stoji neprofitna organizacija „Coordinaide”, čija je misija da kreira jake osnove za jačanje lokalnih zajednica, povezivanjem pojedinaca, grupa, organizacija i kompanija.

(Fotografija. Kafić „Share Square”, 2017, Beograd)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.