IT&Tehnologija Srbija

Stripe Atlas – Put do firme u Americi i Silikonske doline za 7 dana

 

Iako već duže vreme koristimo Stripe sistem za online naplatu i pomažemo klijentima da naplaćuju svoje usluge ovim putem, nedavno smo videli da je Stripe, koliko saznajemo u saradnji sa YCombinator-om  i drugim akceleratorima, pokrenuo akciju koja će svim međunarodnim osnivačima startupova pomoći da se više fokusiraju na svoj biznis a ne na papirologiju. Ova usluga je nazvana Stripe Atlas.

Šta je Stripe Atlas?

Stipe Atlas je novi proizvod/usluga koja će pomoći preduzetnicima širom sveta da otvore firmu u Americi. Ovom uslugom preduzetnici će dobiti:

  • Kompaniju u Americi, bankovni račun i poreski identifikacioni broj
  • Stripe nalog za uplate iz celog sveta
  • Uputstva o zakonima i porezima
  • Mnoge resurse i alate Amazon Web Servisa kao i $15,000 promo kredita za beta korisnike startapa

Firma će biti otvorena u Delaveru a bankovni račun u Silikonskoj dolini što Stripe Atlas čini jednom od pravih usluga za one koji pokreću svoj startap.

 

Koliko Stripe Atlas usluga košta?

Stripe za ovu vrstu usluge naplaćuje jednokratnu proviziju od $500 nakon što se cela procedura završi. Kako navode na sajtu ne postoje skriveni troškovi a moguće je platiti kreditnom karticom ili putem bankovne transakcije.

 

Za prvih 100 korisnika usluga je besplatna!

 

Kako se prijaviti za Stripe Atlas uslugu?

Ukoliko želite da se prijavite potrebno je da posetite Stripe Atlas i podnesete zahtev za prijavu koji će od vas tražiti sledeće podatke:

 

Stripe Atlas - zahtev za prijavu

 

Nakon što ste popunili i poslali zahtev za prijavu, ukoliko budete prihvaćeni, potrebno je da dopunite i pošaljete dodatne informacije na osnovu kojih će Vam biti kreirana sva potrebna dokumentacija. Predstavnici firme moraju potpisati ugovore elektronskim putem nakon čega će Vaš ceo dalji proces preuzeti Stripe tim.

 

Kako napominju na sajtu, nakon potpisivanja dokumentacije
potrebno je do nedelju dana da se ceo proces završi.

 

 

Ono što je bitno napomenuti da je moguće menjati prijavu i informacije dok je konačno ne podnesete. Ukoliko dođe do greške možete poslati e-mail na atlas@stripe.com za pomoć.

Stripe Atlas i startap akceleratori?

Preko 60 akceleratora, investitora i partnera je uključeno u ovu akciju kako bi sve ovo bilo moguće i dostupno svim preduzetnicima širom sveta.

Za ostale informacije posetite stranicu za pitanja i odgovore a ukoliko mi možemo da Vam odgovorimo na neko pitanje ostavite nam komentar u sekciji komentari.

Sve najbolje,
Vaš Creative Brackets.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.