IT&Tehnologija Srbija

„Sat programiranja“ za srednjoškolce u Srbiji

„Sat programiranja“ za srednjoškolce u organizaciji Microsoft Srbija, Univerziteta Metropolitan i studentske organizacije „Met Lab“

Microsoft će i ove godine u Srbiji organizovati akciju „Sat programiranja“ kao podršku globalnoj inicijativi Hour of Code neprofitne organizacije Code.org, koja se već treću godinu sprovodi širom sveta u cilju širenja globalnog pristupa kompjuterskom obrazovanju. Hour of Code kampanja održava se u okviru nedelje kompjuterskog obrazovanja koja se globalno obeležava od 7. do 13. decembra, a Srbija je jedna od 50 zemalja koja se uključila u kampanju.

Microsoft Hour of Code

Ovogodišnji Hour of Code, Microsoft organizuje u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan i studentskom organizacijom „Met Lab“. Tokom nedelje kompjuterskog obrazovanja tim studenata Fakulteta Informacionih Tehnologija Univerziteta Metropolitan obići će srednje škole u gradovima širom Srbije gde će učenicima kroz interaktivne radionice približiti osnove programiranja.

Završni događaji kampanje održaće se na Univerzitetu Metropolitan u Nišu i Beogradu, pod nazivom Open Lab Day – gde će srednjoškolci koji su se prijavili za učešće uz pomoć mentora savladavati kodiranje kroz nekoliko radionica. Open Lab Day u Nišu održava se 10. decembra, dok će se u Beogradu najmlađi programeri okupiti 12. decembra.

Učenici će se tokom radionica upoznati sa „Minecraft“ tutorijalom, koji su za potrebe ovogodišnje globalne kampanje „Sat programiranja“ osmislili Microsoft i organizacija Code.org. Ovako osmišljen pristup učenju na najbolji način demistifikuje osnove kompjuterske nauke, pružajući priliku svima da na jednostavan način nauče da programiraju u zabavnom i dobro poznatom okruženju popularne Minecraft igrice.

Cilj akcije „Sat programiranja“ je omogućavanje mladima da dobiju pristup informatičkom obrazovanju i razviju veštine rešavanja problema i kompjuterskog razmišljanja koje su im u digitalnom okruženju neophodne.

Više informacija o globalnoj inicijativi „Hour of Code“ možete pronaći na sajtu https://code.org/mc

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.