IT&Tehnologija Srbija

Radio televizija Srbije postavila Rohde & Schwarz VENICE-S servere u sistem za emitovanje kanala

Rohde & Schwarz je najavio strateški ugovor sa srpskim nacionalnim emiterom, Radio televizijom Srbije, na osnovu kojeg se R&S VENICE-S serverski sistem postavlja u novu glavnu kontrolnu sobu („master control room“ – MCR) u produkcionom centru ovog emitera u Takovskoj.

Projekat uključuje osam R&S VENICE-S servera koji će biti instalirani kako bi omogućili uvoženje sadržaja („ingest“) i emitovanje kanala („playout“) za četiri nacionalna kanala ovog emitera. Postavljen u centru nove kontrolne sobe, ovaj serverski sistem je u potpunosti redundantan, a svaki server će imati po 7 TB lokalnog prostora za skladištenje.

U ovom projektu će R&S VENICE-S serveri biti integrisani zajedno sa Aveco ASTRA softverom za upravljanje medija resursima (media asset management – MAM), Orad grafikom i postojećim sistemom za upravljanje poslovanjem / saobraćajem. Centralno postrojenje za skladištenje je Avid ISIS, koja se takođe integriše uz R&S VENICE-S. Sve operacije uvoženja sadržaja i emitovanja kanala biće potpuno automatizovane zahvaljujući MAM sistemu kompanije Aveco.

Kao punopravna članica udruženja EBU, RTS je među prvim evropskim emiterima koji je prihvatio sistem R&S VENICE-S, koji je predstavljen prošle godine. „Zamena postrojenja glavne kontrolne sobe je za nas ključni strateški projekat i postaviće RTS na put obnovljenog rasta,“ prokomentarisao je Dejan Jovanović, direktor tehnike RTS-a. „Izbor novog servera za emitovanje kanala bio je kritična odluka – nakon evaluacije više različitih proizvođača, izabrali smo Rohde & Schwarz i njihovu R&S VENICE platformu. Zbog kombinacije serverske tehnologije koja je najbolja u klasi i reputacije kompanije Rohde & Schwarz zbog fokusa na klijente i podrške nije bilo nedoumice prilikom odluke. Potrebna nam je maksimalna pouzdanost servera za emitovanje kanala. Na to dodajte moć i sofisticiranost platforme R&S VENICE-S u okviru studijskog okruženja i odluka je jasna.”

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.