IT&Tehnologija Bosna i Hercegovina

Promocija usvajanja okvirne energetske strategije u Bosni i Hercegovini na petom Međunarodnom sajmu energetike, voda i životne sredine „RENEXPO® BIH”

Ovogodišnji, peti po redu, Međunarodni sajam energetike, voda i životne sredine „RENEXPO® BIH”, fokusiran na unapređenje ulaganja u Bosni i Hercegovini, biće otvoren u Kongresnom i prostornom centru hotela „Hills, Termal & Spa Resort” , 24. i 25. oktobra u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski događaj, kao i prethodnih godina, omogućiće učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete, odnosno razmenu znanja sa više od 1.500 stručnih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija.

Oko 80 domaćih i inostranih kompanija imaće priliku da predstavi napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijke modele u sledećim oblastima: energetske efikasnosti korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže i aspekti za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda. „RENEXPO® BiH” je idealna prilika za povezivanje bosanskohercegovačkog tržišta sa inostranim investitorima i daje uvid u važne tržišne informacije.

Konferencije idu u korak sa zahtevima tržišta, te su vesnici su novih trendova, kao što su grupno finansiranje – Crowdfunding, održivi transport i sistem energetskog menadžmenta u BiH. A globalno pitanje očuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahteva pažnju struke. U sajamskoj izložbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije „Male hidroelektrane u BiH” data posebna važnost prvog dana sajma. Dr Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft predstaviće međunarodnu praksu u postojećim evropskim okvirima, a predstavnica GIZ ProRE, gospođa Naida Taso, hidrološke podatke potencijala BiH.

USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore Federacije BiH i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH jesu samo neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu sajma.

Organizator sajma, nemačka grupacija „REECO Group” omogućila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu onlajn registraciju. Svoju ulaznicu na sajam možete da preuzmete na ovom linku.

(Fotografija: Međunarodni sajam energetike, voda i životne sredine „RENEXPO® BIH”; © REECO Group)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!