IT&Tehnologija Srbija

Projekat plaćanja prevoza mobilnim telefonom dobio prvu nagradu u Londonu!

Projekat plaćanja gradskog prevoza putem mobilnog telefona, koji je u decembru prošle godine uveden i u Beogradu, dobio je prvu nagradu u Londonu na manifestaciji „Contactless & Mobile Awards 2016“ u kategoriji „Transport i naplata karata“.

Dobitnik nagrade je turski Kentkart, partner beogradske kompanije Apex Solution Technology, koji je u potpunosti osmislio i razvio projekat plaćanja prevoza putem NFC mobilne tehnologije. Reč je o sistemu naplate koji je odmah nakon turskog grada Manise, uveden i u Beogradu.
Stručni žiri ocenjivao je 208 aplikacija u osam kategorija, dok je jedna kategorija („Industry Choice Award“) dodeljena od strane publike. Projekat „Open-loop-NFC plaćanje“, koji je već realizovan u srpskoj prestonici, rangiran je i među prva tri i to u kategoriji koju je dodeljivala publika.
Na primeru Beograda, ova usluga ostvarena je u saradnji sa Telekomom Srbija i za sada je mogu koristiti pripejd i postpejd korisnici MTS-a koji imaju pametne telefone sa podržanom NFC tehnologijom i verzijom android operativnog sistema 4.4 (KitKat) ili većom. Potrebno je sa Google Play marketa preuzeti aplikaciju MTS Centar, i u okviru iste odabrati odgovarajuću uslugu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.