IT&Tehnologija Srbija

Priključite se na vreme: Konferencija „Digitalna transformacija industrije u Srbiji” na prvom „SEE-IT Summit-u”

Kao deo „SEE-IT Summit-a”, prvog internacionalnog događaja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, 8. novembra 2018. u Novom Sadu biće održana konferencija „Digitalna transformacija industrije u Srbiji”.

Program će biti realizovan kroz projekat „Razvoj privatnog sektora u Srbiji”, koji u sklopu nemačko-srpske razvojne saradnje sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ”, a u saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju („CDT”) pri Privrednoj komori Srbije i Privrednom komorom Austrije („WKO”). Konferenciju će pratiti radionice i konsultantski sastanci, sa posebnim osvrtom na automobilsku industriju, poljoprivredu, mašinsko inženjerstvo i logistiku. Celokupni program je besplatan – do popunjavanja raspoloživih kapaciteta. Više o načinu registracije biće uskoro objavljeno na sajtu.

Jürgen Kappenmann, 2018; ©SEE-IT Summit

„Program je, pre svega, namenjen svima iz privatnog sektora, odnosno kompanijama koje planiraju da iniciraju sopstvenu digitalnu transformaciju ili su zainteresovane za konsultaciju u vezi sa izradom digitalne mape puta. Tim Centra za digitalnu transformaciju i sertifikovani konsultanti za digitalizaciju predstaviće ulogu i portfolio usluga spomenutog centra, kao i mogućnosti za kompanije da dobiju posebne pakete podrške u narednim godinama.

Naročito će detaljno biti objašnjeni koncept i ideja digitalnih putokaza, u kojima se sumiraju glavna polja delovanja na koje bi kompanija trebalo da se fokusira u bliskoj budućnosti, u kombinaciji sa detaljnim strategijama za polja pojedinačnih aktivnosti. Dakle, ovaj digitalni putokaz je polazna tačka konsultantskog procesa i pozivamo svaku kompaniju da iskoristi priliku da besplatno dobije jedan takav strateški dokument”, kaže vodeći savetnik „GIZ-a” za projekat razvoja privatnog sektora u SrbijiJürgen Kappenmann.

U prepodnevnom delu konferencije, srpski i nemački stručnjaci prezentovaće internacionalne trendove, studije slučaja u Srbiji, kao i aktuelne alate i rešenja, dok će u popodnevnom delu konferencije biti održani konsultantski sastanci sa stručnjacima i individualni B2B susreti. O važnosti procesa digitalne transformacije, koji je započeo i u našoj zemlji, govori i to da je Vlada Republike Srbije proglasila digitalizaciju za jedan od razvojnih prioriteta u narednim godinama.

„U osnovi, digitalna transformacija, jednostavno govoreći, ima dva glavna elementa: tehnički i kulturno-poslovni. Taj drugi element je bitniji jer će promeniti način na koji ljudi u svojoj kompaniji i duž vrednosnih lanaca, zajedno sa kupcima, dobavljačima i čak konkurentima, sarađuju i menjaju svoje poslovne modele. Dakle, ako nemate ljude koji su voljni i otvoreni da se bave ovom digitalnom promenom, da izazovu sebe i sve u kompaniji, sigurno ćete nazadovati ili, štaviše, propasti. Za nekoliko godina, svi poslovi će sve više biti ‚digitalni’”, objašnjava Jürgen Kappenmann.

Ostatak intervjua sa Jürgenom Kappenmannom, na temu digitalne transformacije industrije u Srbiji, možete da pročitate ovde.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.